Şalpazarı Eğitim Derneği 15 Temmuz’u konuştu

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin Geleneksel Sonbahar Kahvaltısı “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” temasıyla DSİ Çamlıca Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tank paletinin önüne yatan görüntüsüyla hafızalara kazınan 15 Temmuz gazisi Metin Doğan bütün katılımcıların ilgi odağı olurken, herkes kendisiyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Şalpazarı Eğitim Derneği 15 Temmuz’u konuştu
Şalpazarı Eğitim Derneği 15 Temmuz’u konuştu Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin Geleneksel Sonbahar Kahvaltısı “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” temasıyla DSİ Çamlıca Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Organizasyona Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, Şalfed Genel Başkanı Semih Durmuş, Şalfed Eski Genel Başkan yardımcısı Erol Yanık, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 15 Temmuz gazisi Metin Doğan, Enerji Bakanlığı Daire Başkanı Ayhan Kandemir, Ankara İstinaf Mahkemesi Üyesi Havva Kandemir ve daha çok sayıda Şalpazarlı iş adamı, bürokrat, akademisyen, eğitimci ve dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Tank paletinin önüne yatan görüntüsüyla hafızalara kazınan 15 Temmuz gazisi Metin Doğan bütün katılımcıların ilgi odağı olurken, herkes kendisiyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Cumhuriyet 15 Temmuz’la taçlandırılmıştır

Dernek başkan yardımcısı Nedim Güney’in sunduğu program önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından Coşkun Karaman hocanın Kur’an tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Hasan Keskin, geleneksel hale getirdikleri sonbahar kahvaltı programlarında hep acı konuları gündeme getirmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, “fakat bunları birilerinin konuşması ve tartışması gerekir. Biz de eğitim derneği olarak konuların önemini idrak ederek sorumluluk hissediyor ve üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Hasan Keskin, derneklerinin Şalpazarı derneği olduğunu ama merkezinin İstanbul Üsküdar’da olduğunu hatırlatarak, “yerel değerlerimizi koruma gayreti yanında kentli de olmak için çabalamalıyız. Demokrasi kentlilerin rejimidir” diye sözlerini noktaladı.

Hasan Keskin’in ardınan mikrofona gelen Şalfed Genel Başkanı Semih Durmuş, özetle şunları söyledi. “Dün yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet 29 Ekim’de kurulmuş, 15 Temmuz’da halkımız tarafından taçlandırılmıştır. Şalpazarı vatan ve millet aşkıyla harmanlanmış bir sevda coğrafyasıdır. Şalpazarlılar vatan, millet, halk iradesi ve demokrasiye her zaman sahip çıkmıştır, bundan sonra da çıkacaktır

İstanbul’a Trabzon’dan değil Güneydoğu’dan çocukları getirin

15 Temmuz gazisi Metin Doğan, o gece yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Olaylar başladıktan sonra hiç zaman kaybetmeden sokağa çıktığını söyleyen Doğan, eğer bir şekilde olayların önüne geçilmezse çok fazla kan döküleceğini ön gördüğünü, bunun için de çok etkili bir hamle yapılması gerektiğini ve tankların ezdiği bir insan görüntüsünün kamuoyu algısı açısından çok etkili olacağını düşündüğünü, dolayısıyla hiç tereddüt etmeden kendisini feda ettiğini söyledi. Her şeyin çok hızlı geliştiğini ve o dakikalarda en ufak bir korku hissetmediğini de ifşa eden Metin Doğan, “Bu dernek hakkında bilgim yoktu. Yolda gelirken anlatılanlardan biraz fikir edindim. 23 Nisan’da memleketten İstanbul’a çocukları getirdiğinizi öğrendim. Size Güneydoğu’dan çocukları getirmenizi tavsiye ediyorum. Böylelikle onları kazanır ve bölücü örgüt mensubu olmalarının önüne geçersiniz” deyince salondan alkışlar yükseldi.

Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Altıntaş da bir konuşma yaparak Türkiye’de Başkanlık sistemi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak konu hakkında kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, kısa konuşmasında başkanlık sistemine kategorik olarak karşı olmadıklarını, MHP olarak kendilerine iyi anlatılırsa milletin ve devletin menfaatine olan her konuda yardımcı ve destek olacaklarını söyledi.

15 Temmuz bir milattır

Daha sonra mikrofona gelen Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, “15 Temmuz bir milattır. O gece Metin Doğan gibi kahramanlık gösterenlerle Çanakkale Savaşı’ndaki Seyit Onbaşı arasında bir fark yoktur. Daha önce hep büyüklerimizden dinlediğimiz hikâyeleri bizim kuşak da birebir yaşamıştır. Böyle bir hadisenin tekrar yaşanması halinde toplumun ne yapacağı, nasıl tepki göstereceği okullarda ders olarak okutulmalıdır. Eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Evet, ancak okullarımız kalifiye eleman yetiştirmenin yanısıra vatan, millet, devlet kavramları söz konusu olduğunda çocuklarımıza en yüksek hassasiyeti gösterme duygusunu da aşılamalıdır. Yoksa birileri gelir, memleketinizi elinizden almaya kalkar. Kim oldukları önemli değil. Bugün FETÖ olur, yarın başkası. 15 Temmuz’da STK’larımızın üstün gayreti çok önemli rol oynamıştır. Onlar olmasa bugün çok farklı bir Türkiye olabilirdi. Bundan sonra da kendilerine çok büyük görevler düşmektedir.”

Son konuşmayı Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptı. Demirtaş konuşmasında 15 Temmuz gazisi Metin Doğan’ın konuşmasına atıf yaparak, “öyle bir zamanda dışarı çıkarken abdest almak şart değildir. Yeri gelir, namaz bile tehir edilebilir, çünkü vatan elden gitmektedir. 15 Temmuz’dan önce devlet ile millet birbirine mesafeliydi. Ondan sonra bu mesafe ortadan kalktı. Hacca gittim, orada hangi ülkeden olursa olsun herkes Türkiye’yi takdir ediyordu” dedi.

Program, Başkan Hasan Keskin’in kapanış konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Karadeniz Manşet

Şalpazarı Eğitim Derneği 15 Temmuz Gazi Metin Doğan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg