TDF Kadın Kolları Yayının Durdurulmasını İstedi

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları, ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı-Sert" adlı programın yayınının durdurulmasını istedi.

TDF Kadın Kolları Yayının Durdurulmasını İstedi
TDF Kadın Kolları Yayının Durdurulmasını İstedi Admin
Advert

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları, yaptığı bir basın açıklamasıyla ATV televizyonunda yayınlanan 'Müge Anlı İle Tatlı Sert' isimli programda, Trabzon'da yaşanan bir olayla ilgili olarak yapılan sürekli yayınların hem tüm Trabzonluları rencide ettiğini, hem de toplumun vicdanını rahatsız ederek halk üzerinde infial uyandırdığını ifade ederek söz konusu yayının durdurulmasını istedi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu imzasıyla yayınlanan basın açıklaması şöyle:

TURKUVAZ AKTİF TELEVİZYON PRODÜKSİYON A.Ş.
GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

ATV Televizyon kanalınızda yayımı devam eden 'Müge Anlı İle Tatlı Sert' isimli programda, Trabzon'da yaşanan bir olayla ilgili olarak yayın yapılmaktadır. Bu yayın hem tüm Trabzonluları rencide etmekte, hem de toplumun vicdanını rahatsız ederek halk üzerinde infial uyandırmaktadır.

Çünkü programda gündeme getirilen olay sosyolojik bir yara olan ensest ilişki ve buna dayalı bir cinayeti anlatmaktadır. Öncelikle ortada hem anlamı ile çözümlenmiş, suçluluğu ispatlanmış ya da deliller ile aydınlatılmış bir vaka olmadığı için böyle bir olayın sürekli irdelenip delilleri üzerinde yorum yapılması ve bunun milyonlar önünde tartışılması ne hukuken ne de estetik olarak doğru değildir. Bir başka deyişle kolluk ve adli güçlerin yerine geçerek yetki gaspı söz konusudur. Diğer taraftan da böylesine çirkin ve toplumsal ahlakı derinden zedeleyen bir olay, sürekli göz önünde tutularak ahlaki açıdan yanlış bir örnekleme sonucunu doğurmaktadır.

Ayrıca böyle bir eylem ne Türk örf, adet ve ahlaki değerlerine, ne de bu noktada çok hassas olan Trabzon halkının inanç ve anlayışına uyar. Bu olgu çok açık belliyken, televizyon ekranında bu olayın aylarca tartışılması ve ortada herhangi somut veri yokken sürekli gündemde tutulması, tekrar tekrar vurgu yapılması ve bunun sadece rayting kaygısı yeniden yaşatılması kabul edilemez.

Daha da önemlisi dünyada herhangi bir yerde, herhangi bir şekilde yaşanması mümkün böylesi çirkin bir olayın da Trabzon'un adı anılarak lanse edilmesi tüm Trabzon halkını ve hatta Trabzon sevdalılarını rahatsız etmektedir. Bu noktada kurumumuzun gerekli hassasiyeti göstererek insan vicdanını kanatmaktan öte bir yararı olmayan bu yayını derhal durdurulması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

Asuman Sula Durmuşoğlu

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı

 

Tdf ATV Müge Anlı Trabzon Asuman Sula Durmuşoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg