Trabzon'da çipli kimlik dönemi başlıyor

Kırıkkale'de yapılan başarılı pilot uygulamanın ardından Trabzon, Rize ve Artvin’de yeni kimlik kartları için müracaatlar başlandı.

Trabzon'da çipli kimlik dönemi başlıyor
Trabzon'da çipli kimlik dönemi başlıyor Admin
Advert

Mevcut kimliklerin yerine kullanılması planlanan çipli kimlik kartı için Kırıkkale'de yapılan pilot uygulamanın ardından 10 ilde daha yeni dönem başlıyor. Trabzon, Rize ve Artvin illerinde yeni kimlikler için başvuruların kabulüne başlandı. Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova illerinde de kısa bir süre sonra uygulamanın başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleman Soylu tarafından eşi Emine Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanına çipli kimlik kartlarının teslimiyle pilot uygulamadan sonraki aşamaya geçilmiş oldu. İkinci aşamada Trabzon, R,ze ve Artvin'de de çipli kimlikler için başvurular alınmaya başlandı. Yakın bir zaman içinde Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova'da da yeni uygulamaya geçecek. Yılbaşından itibaren ise bütün yurtta yeni kimliklerin teslimine başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Çipli Kimlik Kartı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg