Karadenizlinin gözüyle ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Türk lobisi ve dernekçiliği adına önemli faaliyetlerde bulunan Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı ve New York Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, ABD'de yaklaşan seçimleri ve Paralel Yapı’nın ABD’deki durumu ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Karadenizlinin gözüyle ABD
Karadenizlinin gözüyle ABD Admin
Advert

ABD’de yaşayan Türk toplumunun Amerikan siyasetine önceki yıllara göre daha entegre olmuş durumda olduğunu belirten Şahin, “Bizim gibi ABD'de dernekleşen toplumlar Amerika’nın siyasetinde olsun, kültürel anlamda olsun ve ekonomik anlamda olsun bütün platformlarda yer alma çabasında oluyorlar. Bizler de Türkiye’nin Amerika ile ilişkilerinin daha da ileri ve iyi seviyelerde olması için Amerikalı siyasetçilerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Önümüzdeki yıl kasım ayında yeni bir seçim var. Amerika’da Cumhuriyetçilerin ve Demokratların adayı var ve bazı adaylar mesela 'Donald Trump' gibi oldukça ırkçı söylemler peşinde ve bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Amerika’nın özgürlükçü yapısının içinde böyle ırkçı söylemlerin yer bulması, böyle bir adayı Amerika’nın özgürlükçü sisteminin kabul etmesi mümkün değildir.” dedi.

ABD’DE YAŞAYAN MÜSLÜMANLAR İÇİN “ DONALD TRUMP” TEHLİKESİ

Trump'ın izlediği ırkçı ve Müslüman karşıtı seçim kampanyasını eleştiren Şahin, “Müslümanlara karşı ırkçı söylemleri bulunuyor. Cumhuriyetçi adaylardan birisi olan Donald Trump’ın seçim kampanyasında 'Bütün Müslümanları Amerika’dan dışarı atacağız ve Müslümanları bu ülkeye kabul etmeyeceğiz.' gibi söylemleri var ve bu söylemleri kendi partisi ve Amerikan siyaseti tarafından benimsenmiyor. Bizler de bunları Türk ve Müslüman toplumu olarak kınadık, kınıyoruz. Böyle ırkçı söylemlerin her zaman karşısındayız.” ifadelerini kullandı. Amerika’daki Müslümanların en büyük sorununun organize olmuş bir yapılarının bulunmadığına dikkat çeken Şahin, “Bu sisteme göre ırkçı söylemler ile seçim kampanyası yürüten birine Müslümanların oy vereceğini düşünmüyorum. O yüzden geriye kalan sadece Demokratların adayı olan Hillary Clinton. Eğer Cumhuriyetçilerin adayı Trump olursa Clinton’un da başkanlığı garantilenmiş olacak.” şeklinde konuştu.

“FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ HDP'YE OY TOPLADI”

Gülen cemaatinin yapısının Amerika’daki Türk toplumu tarafından artık kabul görmediğini vurgulayan Savaş Şahin, “Yıllarca bu grubun içinde yer almış kişiler var. Bu kişiler içinde hâlâ aldatıldığını kabul etmemekte ısrar edenler var. Yurt dışında yaşayan Türkler seçimlerde oy kullanmaya başladığından bu yana HDP gibi bazı partilere çalıştılar, onlara oy topladılar. Aynı zamanda hem Türk toplumu üzerinde hem de yabancı siyasetçiler üzerinde Türkiye aleyhinde bir algı yönetimi yapmaya çalışıyorlar. Biz bunlara terör örgütü diyoruz çünkü en az silahlı terör örgütü kadar tehlikeli olarak görüyoruz. Gülen grubu Amerika’da inanç üzerinden insanları işliyordu ve bu yapının Amerika’da toplum açısından kabul görüldüğü bölgeler oldu. Çünkü Türk milleti inancına çok fazla sahip çıktığı için bu yönleri ile kullanılmaya da müsait oluyorlar. Ve bu grup da bunu bir dönem iyi kullandı. Gülen grubunun altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanetle meşgul oldu.” diye konuştu.

Kaynak: günebakış

 

Türk Amerikan Demokratlar Birliği New York Giresunlular Derneği Savaş Şahin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg