TÜSED-Ankara önemli isimleri ağırladı

TÜSED-Ankara (Trabzonlu Üniversiteliler Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği) 12 Aralık 2015 tarihinde Saray Köfte Balık Restaurant/Ankara’da ''Öğrencinin Sosyal, Mesleki Gelişimi ve İş Hayatına Entegrasyonu'' bir kahvaltı ve panel organizasyonu gerçekleştirdi.

TÜSED-Ankara önemli isimleri ağırladı
TÜSED-Ankara önemli isimleri ağırladı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Programa;

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ

Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin GÜRHAN

Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak YILMAZ

Gazeteci-Yazar Harun ÇELİK

Oyuncu Senarist Seymen AYDIN

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali İhsan ATEŞ

İş Adamı Siyasetçi Engin MANDIRALI

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali YAYLI

Sağlık -Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris BAYKAN, Abdul Aziz ARSLAN

Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih DURMUŞ

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastahanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Salih AKYÜZ

Öz Finans-İş Genel Sekreteri  İrfan Kemal KARATOSUN

Kebir  Süt ve Süt Ürünleri  Ankara Temsilcisi Yakup KARADENİZ  gibi alanında uzman seçkin kişilerin yerlerini aldığı kahvaltı panelde,TÜSED Ankara Öğrenci Konseyi Başkanı Sefa BEKTAŞ’ın ve TÜSED Genel Başkanı Yüksel YILMAZ’ın yaptıkları konuşmalarda panelin konusu,  derneğin vizyonu ve misyonundan bahsetmelerinin ardından panele giriş yapıldı.

Panelistlerden Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ; söze girerek meslek tanımını yapmasının ardından Türkiye’nin belirleyici mesleklerinin olduğunu; meslek seçiminde okul başarısı, aile ve çevre beklentisi, ekonomik ve sosyal durum, cinsiyet, meslek hakkında doğru bilgiler, uygun mesleği araştırmak gibi maddelerin önemli olduğunu belirtmesinden hemen sonra Türkiye’de eğitimde rehberlik sisteminin düzgün çalışamamasını bu nedenle meslek hayatına uyum sorunlarının meydana geldiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Gazeteci-Yazar Harun ÇELİK; ‘’Arkadaşlar size tavsiyem şu: Sürüden bir koyun olmayın, illa olacaksanız sürmeli koyun olun.’’ diyerek konuşmasına başladı.’’Muhakkak suretle hayallerini gerçekleştirebilmek için önce ‘’hayalin’’ olması gerektiğini, mazeret üretmeye kalkınca rahatlıkla bulunacağı ama insanlar sizin mazeretlerinizle meşgul olmayacağı ortaya ne koyduğunuza bakacaklarını’’ vurgulayarak sözlerine devam etti. Hayatın içinde olmayı, hayata seyirci kalmamayı öğrenmek gerektiğini ve hayatın tekrarının olmadığını belirtmesinin ardından ‘’benim annem okuma yazma bilmiyor ama ben istedim hayal kurdum okudum ve yazdım. İsteyin siz de yapın’’ tavsiyesinde bulunarak konuşmasını noktalandırdı. 

 

Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak YİLMAZ; insanların ekmek parası için yapmak istediği isten çok para için çalıştığını belirtti. Sınav sisteminden bahsederek” Adamın ne istediği önemli değil. Puan önemli! Diplomayı alıp ne iş yaptığını bilmeyen var.” diye ekledi. Sosyal ve mesleki entegrasyonda önemli olan noktanın 'özgüven' olduğunun altını çizerek; özüne bağlı olarak, özünün koyulmadığı eğitim ve öğretim işlerinin bizi memnun etmeyeceğini belirtmesinin ardından kişinin tek uzmanın kendisi olduğunu ve öz'ünü bilmediğinde, insanın bocalayıp duracağının altını çizdi.

İş Adamı Siyasetçi Engin MANDIRALI ise, kişinin bilgi ve birikimlerinin tek sahibi olmamasını, dışarıdaki insanlara da bu bilgileri aktarmanın önemini belirtti. “Geldiğiniz yerlere borcunuz var. En önemlisi vatanınıza milletiniz faydalı olmanız gerek.” diyerek cümlelerine devam ederken; öz değerler ne kadar savunulursa, çevremizdeki kişilere o kadar hâkim olup toparlayabileceğimizi ifade etti. Bu noktada kendine güvenmenin önemini vurguladı ve “Kişileri gözünüzde büyütmeyin. Yaptığınız işin peşini bırakmayın!” tavsiyelerinde bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreter Yrd. Ali İhsan ATEŞ; özellikle teknik dallarda okuyan arkadaşların “Önce bir mezun olayım, daha sonra çalışırım.” gibi düşüncelerden uzak durmalarını söyledi. “Anahtarı güzel kullanmayı bilmiyorsanız kendi kapınızı bile açamazsınız. Okul hayatı içinde mutlaka staj deneyiminiz olsun, mesleki dil öğrenmek önemli. Konuşmayı ve kendinizi ifade etmeyi iyi bilin. En önemlisi sevdiğiniz işi yapın, sevdiğiniz insanlarla beraber olun. TÜSED ailesi gibi...” diyerek sözlerini bitirdi.

 Karadeniz'in Kemal Sunal 'ı Seymen AYDIN ise hayallerinin peşinden gittiğini ve insanların da hayallerini bırakmaması gerektiğini vurguladı. Trabzon insanının yerel değerlerine çok önem verdiği ve devletin en kritik noktalarında Trabzonluların olması sebebiyle, özümüze sahip çıkmanın değerini bilme noktasında durdu.

Kebir Süt ve Süt Ürünler Ankara Temsilcisi Yakup KARADENİZ; “ Şanslar gelip geçicidir. Önemli olan uyanık olup şansları iyi kullanmaktır. Herkesin en iyi markası ismi ve soy ismidir”  ile sözlerine başlarken hayatın asıl üniversite bittikten sonra başladığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

 Gazi Ün. Psk. Anabilimdalı Doç. Dr. Nermin GÜRHAN;, bazı şeylerde başarılı olmak istiyorsak, iletişimi bilmemiz gerektiğini dile getirdi. “Stetoskop, enjektör alet edevattır. İyileştireceğimiz şey iletişimdir. İletişim tedavidir ve her mesleğin temelinde, uygulanmasında vardır.” dedi. Ziya Gökalp'in sözlerinden alıntı yaparak “Biz köye gidip kültür öğretemeyiz; kültürü köyümüzden öğreniriz. Kültüre sarılarak başarıya ulaşırız. Eğitim bitebilir, iletişim ve özü bilmiyorsak başarı zayıftır.” diyerek sözlerini noktaladı.

 Panel, daha sonrasında öğrencilerin sorularının ve cevaplanmasının, TÜSED Öğrenci Konseyi’nin arge ve teknolojideki gelişmelerdeki takipçisi olacağını ve aktif olarak yer alınacağını açıklamasının akabinde TÜSED Öğrenci Konseyi katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.

Program Genel Başkan Yüksel YILMAZ ve tüm davetlilerin katılımıyla gerçekleşen horon ve kemençe ziyafetiyle son buldu

TÜSED Ankara Sefa Öztürk Harun Çelik Yüksel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg