Bize Her Yer Trabzon Diyoruz Ama...

Trabzonlu Üniversiteliler Derneği (TÜSED) sezonun açılış kahvaltı organizasyonunu düzenledi.

Bize Her Yer Trabzon Diyoruz Ama...
Bize Her Yer Trabzon Diyoruz Ama... Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Dokuz yıldır faaliyet gösteren derneğin tanışma amaçlı düzenlediği kahvaltılı toplantıya İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İTÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ömer Usta ve Prof. Dr. Abdul Hayır, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perihan Muş, CHP eski milletvekili Faik Tunay ve TÜSED üyesi öğrenciler katıldılar.

Fatih Belediyesi Sosyal tesislerinde yapılan ve davetlilerin salonu tamamen doldurduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Yüksel Yılmaz’ın ardından Prof. Dr. Sedat Murat’a söz verildi. Sedat Murat kendinden sonra konuşan bütün misafirler gibi yabancı dilin önemine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti. “Ben Samsun’da doğup büyüdüm ama kendimi Trabzonlu ve Trabzon’a ait hissederim. Herkes de beni Trabzonlu bilir. Her sene giderim, gitmediğimde eksiklik duyarım. Hepimiz aynı duygulara sahibiz, memleketimizi çok seviyoruz ama İstanbul gibi bir şehirde okumanın kıymetini bilin. Avantajlarından yararlanın. Fotokopilerden çalışarak okul bitirecekseniz hiç zahmet etmeyin, gidin piyasada çalışın daha iyi. Sadece diploma almanızın hiçbir anlamı yoktur. İşlerim ne kadar yoğun olursa olsun, TÜSED’den gelenler için görevlilere talimat verdim. Sizlerle her zaman görüşebilirim

Eski milletvekili Faik Tunay da öğrencilere mutlaka yurt dışına çıkmaları tavsiyesinde bulunduktan sonra yabancı dil vurgusu yaptı. “Üniversite bitirmiş olmanız zaten olmazsa olmaz bir gerçek. Fakat yurt dışında size hangi okul mezunu olduğunuzu sormuyorlar. İnsanlar kendileriyle anlaşabilip anlaşamadığınıza bakıyorlar” dedi. Trabzon kökenli olan Faik Tunay daha sonra “Bize Her Yer Trabzon diyoruz, gittiğimiz yerleri Trabzon’a benzetmeye çalışıyoruz. Hâlbuki bu yanlıştır, önce memleketimiz Trabzon’un tarihi, kültürel, sosyolojik değerlerini ve zenginliklerini tanıyıp tanıtmamız lazımdır. Benim de kapım sizlere açıktır. Parti ayrımı yapmıyorum. Ben siyasete ANAP’ta başladım ama bugün öyle bir parti yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Doç. Dr. Perihan Muş da yüksek lisans ve doktora çalışmalarının yurt dışında yapılmasının bir zorunluluk olduğunu, çünkü ülkemizdeki imkânların yetersiz kaldığını söyledikten sonra gençlere hitaben “bundan şikâyet etmek yerine imkânları zorlayarak bu kısır döngüyü kırmaya çalışmalısınız.” Perihan Muş son olarak TÜSED yönetiminden kahvaltılı organizasyonlardan ziyade panel ve seminer türü eğitici organizasyonlar düzenlemesini talep etti.

Daha sonra söz verilen öğrenciler kendi deneyimlerini anlatıp görüş ve düşüncelerini açıkladılar. Toplu fotoğraf çekimiyle organizasyon sona erdi.

Faik Tunay TÜSED Sedat Murat Ömer Usta Perihan Muş
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg