15 liradan az verenin yüzüne tükürün!

Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Albayrak, fındık üreticilerine seslenerek “15 TL’den aşağı teklif edenlerin yüzüne tükürün.” dedi.

15 liradan az verenin yüzüne tükürün!
15 liradan az verenin yüzüne tükürün! Admin
Advert

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklamada bulunan Albayrak, fındık üreticisinin söz ve karar sahibi olmadığı yerde üretiminden, insanca ve hakça pay alma olanağının bulunmadığını belirtti.

Üretici tehdit ediliyor

Türkiye’de fındık piyasasının adının serbest olduğunu ancak kendisinin kapkaç piyasası olduğunu kaydeden Albayrak, “Bu piyasayı 11 TL’den sessiz sedasız başlatanlar fiyatların 10 günde 15 TL’ye çıkması üzerine fiyatları 11.90 TL’ye indirerek üreticiye ‘Ben nasıl istersem öyle olur’ mesajı veriyor. Bu şekilde üreticiyi tehdit ediyor. Ne oldu da 10 günde 3 TL birden fiyatlar düştü? Bilimsel piyasaları uzaydan mı fındık tedarik ettiler de üreticinin haberi olmadı?” dedi.

Bu nasıl bir tekeldir?

Albayrak şöyle devam etti: “Üretici; alın terini tedarikçilere yedirme, emanete verme, kapkaç piyasasına diren. Ne oldu da 15 TL’den, 12TL’ye fiyatlar indi? Fındıkta olanlar bellidir. 400 bin fındık üreticisi üç buçuk tedarikçinin doymak bilmez ihtiraslarına yem edilmiştir. Türkiye’nin dünya fındık üretiminde ve ticaretinde bir tekel konumda olduğunu açıklayanlar, fiyatı, üretimi, şartları belirleyen sadece Türkiye’dir diyorlar. Bu nasıl tekeldir ki üretici kan ağlamaktadır.” diye konuştu. “15 TL’nin altında fiyat teklif edenlerin yüzüne tükürün.” diyen Albayrak, “Tekrar tekrar söylüyoruz. Üreticinin söz ve karar sahibi olmadığı yerde üretiminden, insanca ve hakça pay alma olanağı bulunmamaktadır. Etkili ve yetkili ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Günebakış - Berkant PARLAK

Trabzon Fındık Üreticileri Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg