Köprülü kavşaklar çirkinleştiriyor

Karadeniz Sahil Yolu’nun Yomra’nın Kaşüstü mahallesinde Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi ile Güney Çevre Yolu’na bağlantıyı sağlayacak olan ve daha önce dal-çık olarak düşünülen kavşak projesinde değişikliğe gidilerek köprülü kavşak yapılmasına karar verildi.

Köprülü kavşaklar çirkinleştiriyor
Köprülü kavşaklar çirkinleştiriyor Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti, CHP ve MHP’li bazı üyeler köprülü kavşağa karşı çıktı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özgür Aşık, Karayolları’nın bölgedeki dereden ve kamulaştırma bedellerinden dolayı böyle bir durumun ortaya çıktığını belirtti. Oy çokluğu ile kabul edilen yeni projeye CHP ve MHP’li üyeler plana red oyu verirken, 5 yıldızlı otellerin de bulunduğu bölgede bir imar kirliliği oluşacağı belirtildi.

KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ DİKKATE ALINDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özgür Aşık, “Bu kavşak DTM’nin biraz daha batı tarafında oluşturulan yeni bir kavşak. Bu kavşak hastane yoluyla Güney çevre Yolu’nun bağlantısını sağlayan bir kavşaktır. Bu Karayolları’nın bize verdiği bir tekliftir. Karayolları da dal-çık yapma noktasında daha istekli ama şartlar bunu gerektiriyor. Karayolları çalışmasını yaparken minimum kamulaştırma bedelleri ve oradaki inşaatları minimum düzeyde etkileyecek şekilde çalışmasını şekillendirdi. Biz de katkı sağladık. Derenin bir kısmı kapalı olacak, ancak önemli bir kısmının üzeri açık olacak.” dedi. Bu sırada söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş, kavşağın daha önce dalçık şeklinde konuşulduğunu hatırlatarak, “Ben burayı dal-çık olarak hatırlıyorum, şimdi üst geçit haline gelmiş.” biçiminde konuştu. Hoş’un sözlerine AK Partili Hüseyin Azizoğlu da destek verdi.

OTELLER BÖLGESİNE YAKIŞMIYOR

CHP’li Cahit Erdem ise bölgenin oteller bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Trabzon’da daha önce bu gibi yanlışlar yapıldı. Meydan bölgesindeki Tanjant olarak geçen yapı ortada. Bu kavşağın da şimdiden tartışılması gerektiğine inanıyorum. Dal-çık yaparsak hiçbir sorun olmayacak. Üst geçitli bir yolun çok kötü görüntü olacağı kanaatindeyim. Arkadaşlar bir daha incelesin. Bir de, yeni koyduğumuz o yol üzerinde belediyemiz tarafından yeni bir ruhsat ve karkas halinde bir bina var mı?” şeklinde konuştu. AK Partili Metin Şahin de, “Biz de dalçık olarak biliyorduk ama Şana ile Yalıncak’ı orada ayıran bir Fol Deresi var. Karayolları dereden dolayı dal-çık yapılamayacağı bilgisini verdi. Üst geçide bu yüzden döndüğü söylendi.” dedi. MHP’li Ali Sağır da bölgenin oteller bölgesi olduğunu ve projenin yanlış olduğunu ifade etti.

BUNU TARTIŞMAMIZ İYİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı da, “Yolun geçtiği bölge en az inşaat olan bölge. Şu da olabilir. Dere yatağına ondan dolayı almıştır yolu. Muhtemelen kamulaştırma bedelinden kaçmak için vatandaşların mağdur olmaması için bu bölgeye almıştır. Bunu tartışmamız iyi oldu meclis üyelerinin bu tür konulardan haberdar olması gerekir.” biçiminde konuştu. Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP’li Cahit Erdem, MHP’li Ali Sağır ve Refik Kurukız plan değişikliğine ‘red’ oyu verirken karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Köprülü Kavşak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg