Çaykaralılar Derneği Bosna'da kurban kesti

Merkezi İstanbul Kartal'da bulunan Trabzon ve Çaykaralılar Derneği, yine örnek bir organizasyona imza attı ve 2016 yılında ihtiyaç sahibi Müslüman Bosna-Hersek vatandaşlarına kurban eti bağışı yaptı.

Çaykaralılar Derneği Bosna'da kurban kesti
Çaykaralılar Derneği Bosna'da kurban kesti Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Türkiye’nin en aktif hemşehri derneklerinden biri olan Trabzon Çaykaralılar Derneği, organizasyonla ilgili olarak sosyal medya sayfalarından bir açıklama yaptı. Açıklama aynen şu şekilde:

Türkiye’nin en aktif hemşehri derneği yardımlaşmada yine örnek bir hareket ve organizasyona imza attı. 2016 yılında hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi Müslüman Bosna-Hersek vatandaşlarına bizzat işin başında durarak kapı kapı vekaletini aldığı kurbanları İslami usullere göre hijyenik bir ortamda keserek dağıttı. Organizasyonda görev alan Dernek eski başkanımız Sayın Adem Yıldız, TÇD Kadın Kolları Başkanı Sayın Hatice Mutlu, Sayın Furkan Kaya, Sayın Beyza Özcan ve Sayın Tuncay Dinç ‘e TÇD Yönetim Kurlu olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Ayrıca bize Bosna-Hersek’te kapılarını açıp yardımlarını esirgemeyen Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Sayın Bakir İzzetbegoviç, Bosna-Hersek Baş imamlarından Sayın Mensur Pasaliç’e, İUS Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Hasan Topaloğlu’na, İUS Genel Sekreteri Sayın Arbin Geriç’e İUS Temsilcisi Naida Gego, Sayın Yunus Demirbaş’a , Sayın Abdulvahhap Aidoo’ya, Sedef Bosnia.d.o.o Şirket Müdürü Sayın Senad Hodziç’e, Etem Eroğlu’ya, Mesa Farma Sahibi Sayın Mehmet Meşa’ya, uluslarası Müslüman gönüllülerinden Sayın Nadja Begleroviç ve Sayın Ejup Zec’e ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kesilen kurbanlar ekiplerimizce Saraybosna, Tuzla, Srebrenitsa, Banja Luka, Mostar, Zenica ve Bosna –Hersek’in ihtiyaç duyulan bölgelerinde yaşayan Müslüman Boşnak kardeşlerimize ulaştırıldı. Bu organizasyonda maddi ve manevi katkısı bulunan herkesin Allah (celleşanuhu) hayırlarını ve kurbanlarını kabul etsin. İnşallah siz değerli üyelerimiz ve katkıda bulunanlar sayesinde seneye başka ihtiyaç duyulan Müslüman kardeşlerimize kurban organizasyonu yapmaya çalışacağız.
 

Saygılarımızla
(TÇD) Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetim Kurulu

Trabzon Çaykaralılar Derneği Adem Yıldız Hatice Mutlu Furkan Kaya Beyza Özcan Mensur Pasaliç Hasan Topaloğlu Arbin Geriç Naida Gego Nadja Begleroviç Ejup Zec
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg