İdris Türk: Bayramdan sonra sahaya ineceğim

Of-Hayrat Birleşik Makililer Derneği Başkanı ve TDF eski yönetim kurulu üyesi İdris Türk, geçtiğimiz günlerde Karadeniz Manşet’e özel yaptığı açıklamalarda sorduğu sorulara cevap alamadığını hatırlatarak, meselenin takipçisi olacağını söyledi.

İdris Türk: Bayramdan sonra sahaya ineceğim
İdris Türk: Bayramdan sonra sahaya ineceğim Admin
Advert

Of-Hayrat Birleşik Makililer Derneği Başkanı ve TDF eski yönetim kurulu üyesi İdris Türk, geçtiğimiz günlerde Karadeniz Manşet’e özel yaptığı açıklamalarda sorduğu sorulara cevap alamadığını hatırlatarak, “Kurban Bayramı’ndan sonra sahaya inecek ve özellikle son bir buçuk yılda yapılan hataları herkese anlatacağız. Bugüne kadar devam eden suskunluğumuz hataların düzelmesini bekleyen insanlara olan saygımızdandır, kimse bu işin peşini bırakacağımız şeklinde yorumlamasın” dedi. İkbal arayışı içinde olmadığını, muhtemel bir yeniden yapılanma söz konusu olduğu takdirde kendisinin bu yapı içinde yer almayacağını özellikle vurgulayan İdris Türk, “Kimseye husumetimiz yok. Hele TDF’ye zarar vermek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Mevcut yönetim hatalarını düzelttiği takdirde derhal yanlarında olacağız” şeklinde devam etti. Başkan, Hüseyin Ayaz’ın reddiye adıyla yaptığı açıklamaya cevap verme ihtiyacı hissetmediğini sözlerine ekledi.

İdris Türk’ün açıklamalarının ayrıntılarını aşağıda okuyabilirsiniz:

İkbâl peşinde değilim

“Bayramdan sonra gündemimiz, bazı derneklere ziyaret ve bazı başkanlarla görüşmek olacak. Şunu da açık açık söyleyeceğim: Hiçbir şekilde kendi nefsim için bir hareket içinde değilim. Herhangi bir yapılanmanın içinde kesinlikle yer almayacağım. İnsanlar kültürel anlamda doydu diyoruz ama bu doğru değil. İnsanlar aynı şeylerin tekrarından usandı. İhtiyaç olan farklı şeylerin üretilmesi gerekiyor. Elbette yaşadığımız yerin kültürüne entegre olacağız ama özümüzden kopmadan. Horon teperek, birilerinin merdiven altında ürettiği üç liralık, beş liralık atkıları boğazımıza takarak değil.

Tüzükte oynama yaptılar

Derneklerin Trabzon Dernekleri Federasyonu’na üyeliklerinde geçmişte ciddi sıkıntılar yaşandı. Falan dernek evrak verdi, kabul edilmedi gibi şeyler duyardık. “Öyle bir şikâyetiniz varsa getirin inceleyelim” derdik. Biliyorsunuz ben Tüzük Komisyonu’nda görevli üç kişiden biriydim. Tüzüğü biz hazırladık, getirdik yönetimde oyladık. Fakat Mustafa Demir ile Hüseyin Ayaz, tüzüğün üstünde tekrar oynama yaptılar. Bunun gerekçesini sorduğumda çıngar çıktı. “İnsanlara tüzük kurultayı yapacağız dedik de niçin yapmıyoruz?” diye sorduğumuzda hep “Feshane var, meslek grupları toplantıları var” gibi bahaneler gösterildi. Tabii bu arada güzel çalışmalar da yaptık. Trabzon’un ilçe ilçe belediye başkanlarını, kaymakamlarını tek tek ziyaret ederek İstanbul’daki en büyük Trabzon STK’sı olarak uygulayabileceğimiz projeleri kabataslak da olsa göndermelerini istedik. Ben aktif olarak yönetimde görev yaptığım üç yıl boyunca bunların savunucusu olduğum için belli ki bazılarını ürküttük. Meğer birileri podyumlarda boy göstermek peşindeymiş.

Gerekirse yasal yollara başvuracağız

Hüseyin Ayaz’a cevap verme ihtiyacı bile duymuyorum. Duygusal bir çıkışla kendini aklama ihtiyacını neden duyduğunu da merak etmiyorum. TDF halen bizim sorularımıza cevap vermemiştir. Trabzon’a ve Trabzonluya saygımızdan, görmüş olduğu hatalar düzelir diye bekleyen çok saygın insanlara olan saygımızdan dolayı, TDF’ye zarar gelmesin diye devam eden suskunluğumu kimse bu işin peşini bırakacağım şeklinde yorumlamasın, kullanmaya kalkmasın. Bayramdan sonra sahaya ineceğiz, Trabzonluları İstanbul’da temsil etmesi gereken çatı kuruluşumuz TDF’nin bu temsil alanında özellikle son bir buçuk yıldır yapmış olduğu hataları milletimize anlatacağız.

Düzeltirlerse yanlarındayız

Onlar bu işi düzelttikleri an yanlarındayız, destekçileriyiz. Fakat nefislerini okşayan eylemleri yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Lüzum halinde yasal yollara başvuracağımı da sizin vasıtanızla ilan ediyorum. Yıllardır delegesi olduğum TDF’de kaydımın eksiksiz il derneklerinde olup olmadığının takipçisi olacağım, belgelerini isteyeceğim. Bir özür borçları var, özür diler ve bu yanlışı düzeltirlerse bir derdimiz yok. Amacımız, bütün toplumu kucaklayacak bir TDF’nin daha büyük hedeflere doğru yürümesidir."

Karadeniz Manşet

İdris Türk TDF Mustafa Demir Hüseyin Ayaz Of-Hayrat Birleşik Makililer Derneği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg