Deliklitaş bitti sıra Maçka tünelinde

Trabzon-Maçka Karayolu’nda yapımı uzun süredir devam eden ancak kamulaştırmalar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Deliklitaş ve Maçka tünellerinde çalışmalar yeniden başladı.

Deliklitaş bitti sıra Maçka tünelinde
Deliklitaş bitti sıra Maçka tünelinde Admin
Advert

Edinilen bilgilere göre Deliklitaş’ta delme işlemi tamamlandı. Bağlantı yollarında ise çalışmalar devam ediyor. Maçka tünelinde ise sorun çözüldü orada da çalışmalar bugün başlayacak.

Trabzon’u Gümüşhane’ye bağlayan ve en gözde turizm mekanlarından biri olan Sümela’ya ulaşımı da sağlayan Maçka Karayolu’ndaki tünel çalışmaları yapılan keşif ve kamulaştırma işlemleri tamamlanınca yeniden başladı. Edinilen bilgilere göre, tüplerdeki delme işlemi tamamlanan Deliklitaş tünelinde biten keşif yeniden onaylandı. Tünelin yol bağlantıları ve imalatları yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor. Kamulaştırma bedellerine itiraz eden bazı kömür firması sahiplerinin açtıkları itiraz davaları ise sonuçlandı ve firma sahipleri birer birer alanları boşaltıyor.

2 bin 800 metre uzunluğundaki Maçka tünelinde ise sorun çözüldü ve bugün çalışmalar yeniden başlıyor. Yine kamulaştırma sorunu yaşanan Maçka tünelindeki delme işlemi nedeniyle bazı bölgelerde patlatmalar yapılacak. Tünellerin ne zaman faaliyete geçeceği ise henüz netleşmedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Deliklitaş Tüneli Maçka Tüneli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg