Bıyıklıoğlu: Darbe 2012 yılında planlandı

FETÖ/PDY'debn tutuklu eski vekil Bıyıklıoğlu, darbenin 2012 yılında Hudson Enstitüsü'nde planlandığını söyledi.

Bıyıklıoğlu: Darbe 2012 yılında planlandı
Bıyıklıoğlu: Darbe 2012 yılında planlandı Admin
Advert

FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında tutuklanan AK Parti Trabzon eski Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, terör örgütünün 2012 yılında Hudson Enstitüsü’nde yapılan toplantıda hükümeti devirme kararı aldığını ileri sürdü. FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Aydın Bıyıklıoğlu’nun cezaevinde B blok 9’uncu koğuşuna konulduğu öğrenildi.

DEVİRME PLANI ABD’DE YAPILMIŞ

Trabzon’da darbe girişimin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan AK Parti Trabzon eski Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun sorguda hükümeti devirme planını anlattı. Gezi olaylarının arka planlarını o dönem Trabzon AK Parti İl Başkanlığı Danışma Meclisi’nde anlattım. 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimini 2012 yılında Amerika Hudson Enstitüsü’ndeki Türkiye Hükümeti'ni değiştirmeye yönelik alınan kararın icrasının son safhalarından biridir. Başarılı olamayan bu silahlı terör örgütüyle adımın anılması bana sorulduğundan bunu intihar olarak izah ediyorum. Vekillik yaptığım için soruşturmaya dahil edildiğimi düşünüyorum” dediği öğrenildi.

ESKİ VEKİLİ ÖĞRETİM ÜYESİ İHBAR ETTİ

KTÜ Orman Fakültesi’nde görevli bir öğretim üyesinin Bıyıklıoğlu hakkında FETÖ/PDY üyelerine evlerde toplu vaaz verdiği, sohbet ve organizasyonlara katıldığı yönündeki iddiaları cevaplayan Aydın Bıyıklıoğlu, “Her kim dini, dili, mezhebi ve kökeni ne olursa olsun, bu vatana ihanet ederse kafasını örse çarpsın. Ben gezi olaylarının arka planlarını AK Parti Trabzon Danışma Meclisi’nde ve televizyon konuşmalarımda dile getirdim” şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.

İHBARCI ÖĞRETİM ÜYESİNİ SUÇLADI

Hakkında ihbarı yapan öğretim üyesini şahsen tanıdığını ifade eden Aydın Bıyıklıoğlu, “İhbarcının iddia ettiği şahıslarla herhangi bir toplantı yapmadım. Sohbet organizasyonlarında yer almadım. İçinde bulunduğumuz süreçte kendisini korumak için bu pozisyonu alıyor” dediği öğrenildi. Bıyıklıoğlu, “Hiçbir darbeye benzemeyen bu girişime sebep olanları, vatan ve millet düşmanı olan bu örgütü lanetliyorum” diye ifade verdiği belirlendi.

B BLOK 9’UNCU KOĞUŞTA KALIYOR

Sorgu hakimi tarafından FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Aydın Bıyıklıoğlu’nun cezaevinde B blok 9’uncu koğuşu konulduğu ve sadece birinci derde yakınlarının ziyaretine izin verildiği öğrenildi. Bu arada eski vekilin cep telefon incelemesinin yapıldığı ve bazı kişiler hakkından FETÖ üyesi olmaktan tutuklanacak şeklinde mesajlar atıldığı tespit edildi. Telefon incelemesi sonucunda hazırlanan rapor dosyaya girdi.

Günebakış - Enis YILDIRIM

 

Aydın Bıyıklıoğlu FETÖ PDY Darbe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg