Bayırbucak’a Trabzon’dan 3 TIR gidiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 3 TIR yardım malzemesi dualarla yola çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz Trabzon olarak onun yanındayız.” dedi.

Bayırbucak’a Trabzon’dan 3 TIR gidiyor
Bayırbucak’a Trabzon’dan 3 TIR gidiyor Admin
Advert

Ortahisar ilçesinin Erdoğdu Mahallesi’nde düzenlenen törende duygularını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Suriye’nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin zulüm altında yaşadığını ifade ederken, “Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin oraya gönderdiği MİT TIR’ları ve yardımlarının nasıl bir vatan hainliğiyle, nasıl bir casusluk faaliyeti ile karşılaştığını hepimiz yaşadık. Gün, zulüm gören soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Bu anlayışla Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ile bir büyük hizmete imza atma yoluna gitmiştir. Hayrat Vakfı’na bu büyük İslam ve insan sevgisi, mazlumlara sahip çıkma gayreti için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak teşekkürlerimi huzurlarınızda ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.Konuşmasında bugün Bayırbucak Türkmenlerine 3 TIR malzeme göndermekte olduklarını ve bir ay içerisinde 3 TIR yardım malzemesinin daha hazır olacağını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın gayretleriyle birlikte toplanan 700 çuval un, 600 yatak, 2 bin battaniye, 2 bin yorgan, bin yastık, 10 bin çarşaf ve çocuklar için toplanan oyuncaklar bugün yola çıkıyor. Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karadeniz Bölge Sorumlusu Fahrettin Köroğlu Bey’e, tüm çalışma arkadaşlarına, bu işe gönül verenlere ve bu kampanyaya en büyük desteği veren Trabzon halkına teşekkür ediyorum. Bir ay içerisinde 3 TIR’lık malzemenin daha hazır olacağını ifade ediyoruz. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz Trabzon olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak, Hayrat Vakfı olarak zulüm görenin, mazlumların yanında olacağız, yolumuza devam edeceğiz.”

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karadeniz Bölge Sorumlusu Fahrettin Köroğlu da konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Bugün 3 TIR’ımızı buradan yola çıkarıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de, ‘Ey İmam edenler! Eğer Allah’a, dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sahip kılar.’ buyrulmaktadır. Bizler de Hayrat Vakfı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler Suriye’nin en ücra noktalarına yüzlerce yardım TIR’ını ulaştırırken aslında kardeşliği ve sevgiyi taşıdık. Gidilen yerlerde devletimizin büyüklerine dua edilmekte, ‘yaşasın Erdoğan, yaşasın Türkiye’ sözleri kulaklarımızda çınlamaktadır. Bizler büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Rusların tehditleri bizi korkutamaz. Asya münafıkları ve Avrupa kâfirlerinin planları bizi yıldıramaz. Yeter ki biz birlik olalım. İşte bu yardımlar birlik olduğumuzun göstergesidir. Biz mazlumların ve mağdurların yanındayız. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu yardımların devamı gelecektir.”

Yardım TIR’ları konuşmaların ardından dualarla yola çıkarıldı.

Kaynak: günebakış

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bayırbucak Yardım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg