Giresunlular 15 Temmuz ruhuyla Afyonkarahisar’da buluşacak

Giresun Federasyonu 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar’daki Giresun Şehitliği’nde yapılacak olan anma etkinliği gündemiyle Federasyonun İstanbul’daki merkezinde toplandı.

Giresunlular 15 Temmuz ruhuyla Afyonkarahisar’da buluşacak
Giresunlular 15 Temmuz ruhuyla Afyonkarahisar’da buluşacak Admin
Advert

Giresun Federasyonu 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar’daki Giresun Şehitliği’nde yapılacak olan anma etkinliği gündemiyle Federasyonun İstanbul’daki merkezinde toplandı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Giresun Federasyonu Onursal Başkanı Hasan Turan’ın da katıldığı toplantıda '15 Temmuz ruhuyla Afyonkarahisar’da buluşuyoruz' vurgusu yapıldı. Federasyon çalışmaları hakkında genel bir bilgi veren Başkan Mehmet Kuğu, Afyonkarahisar programının hazırlıkları hakkında da detaylı bilgiler sundu. Kuğu; “Bütün arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içinde olmalı, Afyon’da güçlü bir ses çıkarmalıyız” dedi. Katılım ve katkıları için milletvekili Turan’a teşekkür eden Kuğu “ “Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece her işin üstesinden en iyi şekilde geliriz” dedi.

 

Afyon değişmez gündemlerimizden birisidir

Uzun bir aradan sonra arkadaşlarıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirten Giresun Federasyonu Onursal Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, olmazsa olmaz etkinliklerinden olan Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği anma programının hazırlıklarını yerinde görmek istediğini söyledi. Turan; “Bugünkü noktaya gelene kadar birçok kardeşimizin alın teri ve emeği vardır, hepsine teşekkür ederim. Buradaki başarı ve başarısızlıklar hepimize mal olur. Kollektif akılla daima en mükemmeli yapmaya çalışmalı ve böyle de devam etmeliyiz. Afyon değişmez gündemlerimizden birisidir. Son yıllardaki anma etkinlikleri oldukça ses getirmiştir. Bu çıtanın aşağıya düşmemesi gerekir ve bunun için de her geçen yıl üzerine bir şeyler koymalıyız. Yüzlerin katılımından binlerin katılımına uzanan bir sürece girildi, bu ivme sürdürülmelidir” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Turan, Afyonkarahisar gündemini Türkiye'nin gündemine Türkiye'nin gündemini Afyonkarahisar gündemine dönüştürebileceklerine vurgu yaptı. Turan; “15 Temmuzda milletçe direnişe geçtik, Çanakkale ve İstiklal Harbi ruhunu yeniden yakaladık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimiz arasında olağanüstü kahramanlıklar gösteren kardeşlerimize şahit olduk. Gözünü kırpmadan ard arda gelen iki tankın önüne kendini atan Sabri kardeşimiz ve diğer vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Hemşerimiz olan Sabri Ünal bu kalkışmaya direnen yiğitlerimizin adeta sembolü haline geldi. Sabri’de 42. Ve 47. Giresun gönüllü alaylarının ruhunu görüyoruz.  Şimdi biz de aynı ruhla Afyonkarahisar’a giderek zaman ve mekânın ruhundan istifade etmeliyiz. 15 Temmuzda Vatan, millet, mukaddesat  duygularını gençlerimize doğru anlatmanın canlı tanıkları olduk. Bu duygular daima canlı tutulmalı. Yoğun bir çalışma ile bunu başarabiliriz ve 27 Ağustosta Afyonkarahisar’a binleri toplayabiliriz. Bu vesile ile bütün hemşerilerimizi Afyonkarahisar'daki bu birleşmeye davet ediyorum" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg