Terör limanları hedef seçti

Uluslararası terörist faaliyetleri deşifre etmek amacıyla çalışma yapan istihbarat birimleri, DEAŞ, PKK ve YPG terör örgütlerinin yeni hedefleri arasından limanlar olduğunu tespit etti.

Terör limanları hedef seçti
Terör limanları hedef seçti Admin
Advert

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının bir benzerini limanlara yönelik hedefleyen ve saldırı sırasında rehine almak istediği belirlenen terör örgütlerinin eylem planı tüm liman polislerine bildirildi.

TERÖRİST BİLGİLERİ LİMANDA

Türkiye'ye yönelik eylemlerini sürdüren üç terör örgütünün yeni eylem planları istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. İstihbarat birimleri tespit ettiği teröristlerin isimleri, kimlik bilgileri ve fotoğrafları tüm birimlere sık sık bildirilirken, özellikle yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine dağıtılan fotoğraflar konusunda duyarlı olunması istendi.

ÜÇ ÖRGÜTÜN HEDEFİ LİMANLAR

Atatürk Havalimanı'nda 44 kişinin hayatı kaybettiği saldırının ardından terör örgütlerinin yeni eylem yerlerini belirledi. Suriye'de faaliyetini sürdüren PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütleri içerisindeki bazı grup tarafından Türkiye'ye yönelik saldırı planlamaları yapıldığını tespit eden istihbarat birimleri, eylemin sansasyonel boyutunun artırılması için intihar eylemcisinin eylem sırasında rehine almaya yöneleceği bilgisini elde etti. Elde edilen bilgiler İçişleri Bakanlığı ile paylaşıldı.

SALDIRILARIN BENZERLİĞİ VAR

Brüksel Zaventem Havalimanı ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıların benzerliğini rapor eden istihbarat birimleri, terör örgütlerinin yeni hedefler arasında marmaray, metrobüs, tramway, vapur ve köprü geçiş hatlarının olduğunu tüm birimlere bildirdi. İstihbarat tarafından hazırlanan raporda ayrıca, özellikle DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda bomba yelekleri ve malzemelerin ele geçirildiği belirtilmiş ve yeni olası eylemler için tedbir alınması istendi.

LİCE'NİN ŞİFRELERİ DEŞİFRE OLDU

PKK terör örgütünün şifreli mesajları deşifre edildi. Lice kırsalında sıkışan örgüt üyelerini rahatlatmak için güvenlik güçlerine, stratejik noktalara, turizm tesislerine halkın toplu olarak bulunduğu yerlere silahlı ve bombalı eylem yapılması talimatı verdiğini tespit eden istihbarat birimleri, 1 Temmuz 2016 tarihinde tüm birimleri uyardı.

Günebakış - Enis YILDIRIM

Terör Saldırı PKK DAEŞ IŞİD YPG
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg