Trabzon'da trafik çıkmaza gidiyor

Trabzon'da 7 ayda 8 bin araç tescillendi, 61 plakalı araç sayısı 170 bini buldu.

Trabzon'da trafik çıkmaza gidiyor
Trabzon'da trafik çıkmaza gidiyor Admin
Advert

Trabzon'un son dönemlerde en çok göze batan sorunu araç trafiği... Mesai saatlerinde özellikle Yomra Kaşüstü, Değirmendere ve Çömlekçi geçişleri ile Boztepe çıkışında araç yoğunluğu nedeni ile tabiri caizse neredeyse kent duruyor. Yaz aylarında bir de kente gelen turist yoğunluğu buna eklenince şehir iyice yaşanmaz hâle geliyor. Emniyet Güçleri, yetersiz yollar ve otoparklar nedeni ile iyice zor durumlar yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre yoğun olan bu trafiğe 2016’nın ilk yedi ayında 8 bin aracın daha eklendiği öğrenildi. Yıl sonunda ise bu sayının 15 bini bulacağı tahmin ediliyor. Trabzon’da bu rakamlarla 61 plakalı araç sayısının 170 bine ulaştığı tespit edildi. Bu rakamın haricinde, başka illerde tescil edilmiş ve Trabzon sokaklarında 20 bine yakın aracın da özel şirketler, devlet kuruluşları ve oto kiralamalar adı altında trafiğe çıktığı belirlendi. Bir de bu sayıya turist araçları eklendi mi Trabzon sokaklarında arabadan geçilmez oluyor. Bu kadar araç yoğunluğuna karşın Trabzon’da otopark yeri sadece 20’de biri bile olmadığı düşünülünce ortaya ilginç kareler çıkıyor. Bu trafiğine bir de transit geçişler eklenince uluslararası yolda araçların zaman zaman ilerlemesi güçlükle oluyor. Akçaabat ilçesinde başlayan trafik çilesi Arsin’in çıkışına kadar bazı dönemler sürüyor. Hal böyle olunca Türkiye-Gürcistan bağlantısını sağlayan uluslararası yol karınca hızında ilerliyor. Tarihi İpek Yolu olan ve Maçka üzerinden geçen İran yolu da bu trafikten nasibini alıyor. Uluslararası yolda ilerlemek hayli güç oluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü bu duruma çare bulmak üzere şehrin güneyinde çevre yolu projesi başlattı. Bir de buna Kanuni Bulvarı eklenerek hızlı bir şekilde projeler tamamlanmaya çalışılıyor. Bu iki yoldaki amacın ise şehir merkezinden araç geçişlerinin yükünü hafifletmek. Fakat Trabzon’un yol sorunları arasında en başta ara ve bağlantı yollarının eksikliğinin bir hayli fazla olması gözüküyor.

Günebakış

Trabzon Trafik sorunu Araç sayısı Çevre Yolu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg