Tekel binaları üretim için kullanılsın

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Şinik’teki eski tekel binalarından istihdam, üretim ve kariyer merkezi olarak yararlanılabileceğini söyledi.

Tekel binaları üretim için kullanılsın
Tekel binaları üretim için kullanılsın Admin
Advert

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Şinik’teki eski tekel binalarının istihdam, üretim ve kariyer merkezi şeklinde düşünülebileceğini belirterek, “Birisi teknolojik ürün üretme merkezi, bir diğeri ise belki bir enstitü olarak düşünülebilir” dedi.

Hacısalihoğlu, bu tür projeleri özel sektörün hayata geçirebileceğini ifade ederek, “Böyle bir zincirlemeyi hepimizin devam ettirmesi lazım. Bunu özel sektör olarak biz yaparız. Bizden başka birisinin bunu düşünmesi söz konusu değil. Bu bakımdan birbirimize güç vererek, çevremize de örnek olarak bunu yapmalıyız. Yaptıklarımızdan dolayı insanlar bizi örnek alarak, ‘Onlar yapıyor biz de yapalım’ mantığını geliştirmeliyiz ki şehrimize önderlik yapıp harekete geçirmeliyiz” dedi.

Kişisel ya da ortaklık yöntemiyle yatırımlarla harekete geçilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, “Gerekirse dışarıdan yatırımcı da aranabilir. Bu şimdi biraz daha kolay. Avrupa ve ABD ile işbirliği yapmak. Japonya’da belirli mevsimlerde teknolojik ürünlerde konuşlanan fuarlar var. Bunları takip edip gitmek gerekiyor. Her zaman, ‘Bir tarafa gidelim’ diyoruz ya.. 40-50 kişi yazıyoruz, tam hareket edeceğiz bir bakıyoruz 20 kişi kalmış. Bu da olmamalı. Şehrin harekete geçmesi özel sektöre bağlı, o da bizim işimiz, dolayısıyla herkese örnek olacağız” diye konuştu.

Günebakış - Nurgül GÜNAYDIN 

Trabzon Ticaret Odası TTSO Suat Hacısalihoğlu Şinik Tekel Binaları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg