Alucra'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun'un Alucra ilçesinde, bayramlaşma için bölgedeki karakollara giden komutanları da taşıyan askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü.

Alucra'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı
Alucra'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı Admin
Advert

Giresun’un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun’a dönüşte Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen helikopterde 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Yaralıların tedavi gördüğü hastanelerden Yağlıdere Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, hastane çıkışında açıklama yapmaktan kaçınırken, yaralıları ziyaret sonrasında hastaneden ayrıldı.

ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde bulunan 15 kişinin isimleri de belirlendi: Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek.

ŞEHİT OLANLAR

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara şehit oldu.

YARALILAR

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı.

Giresun Alucra Helikopter Kazası Askeri Helikopter Düştü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg