Kuzey Yıldızı iftarında sıcak saatler

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği iftarında seyrek görülen bir manzara gerçekleşti ve Trabzonspor eski yönetimiyle mevcut yönetimi bir araya gelerek iftar açtı.

Kuzey Yıldızı iftarında sıcak saatler
Kuzey Yıldızı iftarında sıcak saatler Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, geleneksel iftarında Trabzonspor’un eski ve yeni yönetimini buluşturdu. İftara Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yardımcısı Gençağa Meriç, Coşkun Bülbül, Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yardımcısı Ali Uzunay, yönetim kurulu üyesi Tayfun Kahyaoğlu, yönetim kurulu üyesi Erol Ağaoğlu, futbol adamı Can Çobanoğlu, Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hocaoğlu, Karadeniz Vakfı yönetim kurulu üyesi Hamit Tahan, İstanbul Trabzon Federasyonu eski başkanı Haydar Dulkadiroğlu, TDF eski başkanı Nurettin Turan, TDF Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki Durmuşoğlu, TLYD Başkanı Soysal Algan, sanatçılar Yücel Aktaş ve Taner Eyüboğlu ile çok sayıda iş adamı, siyasetçi ve dernek mensubu katıldı.

Topluca yapılan iftardan sonra açılış konuşmasını dernek başkanı İsmail Turgut Öksüz yaptı. Öksüz konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Derneğimiz 1999’dan beri faaliyettedir. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah buradan birlik-beraberlik çıkar, mevcut yönetime hep birlikte destek olur, yarınlara daha güvenli bir şekilde yürürüz.

Derneğin onursal başkanı ve Trabzonspor eski yöneticisi Ali Uzunay da kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Bu bir bayrak yarışıdır. Biz dernek başkanlığını bırakıp gittiğimizden bu yana dernek çok daha iyi bir duruma geldi. Başkan ve yönetime teşekkür ediyorum. Başkan Muharrem Usta’dan da ricam geçmişe takılmadan geleceğe bakması,  kendi döneminde yaptıklarını anlatmasıdır."

Sunucu tarafından “Trabzonspor’un 14. Başkanı” diye anons edilen İbrahim Hacıosmanoğlu da sitemkâr ifadelerle dolu konuşmasında özetle şunları söyledi.

İsteseydim yine başkan olurdum

“Biz başarılı olamadık, şimdiki aklım olsaydı yaptıklarımın yarısını asla yapmazdım. Ben yönetimde kaldığım sürece hem içerideki hem de dışardakilerle  mücadele ettim. Bunlarla mücadelem devam etseydi ben ve akrabam büyük zarar görecekti, onun için başkanlığa devam etmek istemedim. Başkanlığı aldığım dönemki şartlara göre verdiğim dönem çok güçlüydük, İsteseydim vermezdim. Bizleri bir şeylere zorladılar ama her zaman dik durmaya gayret gösterdik yönetim olarak. Evet, başarısız olduğumuzu biliyorum ama bayrağı devrettikten sonra bizim arkamızdan atıp tutan  şu anki mevcut yönetim kadrosundaki bazıları bizi  muhalefet yapmaya zorlamasınlar.

Kadın gibi dedikodu yapmayın

Biz şimdiye dek konuşmadık konuşmakta istemiyoruz  herkes başarılı olmak ister ama biz olamadık. Şimdi bayanlar alınmasın yine mahkemeye verebilirler, ama  kadın gibi arkamızdan dedikodu yapmayın, işinizi yapın. Konuşmaya başlarsak siz de başarılı olamazsınız, bu işten hem siz hem Trabzonspor zarar görür. Bizim için  asılsız suçlama ile suçlayanlara ve Sayın Muharrem Usta’ya hitaben  diyorum ki bütün harcamalar  yazılı kulübün gelir giderleri muhasebede kayıtlıdır. Bizden hesap sormayan namerttir. Biz muhalefet yapmak istemiyoruz yeter ki siz başarılı olun camia kalkınsın bizde destek olalım”

Son olarak mikrofona davet edilen Muharrem Usta da şunları söyledi:

"Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor markası bugün bu sıralarda olmayı hak etmiyor. Konuşmanın zamanı elbette değil, eylem yapmak gerekiyor. Trabzonspor tarihine geçmek için hizmet etmek gerekiyor. Trabzonspor'un yeniden dirilişe ihtiyacı var. Bunun tek başına olması mümkün değil, bu hep bir araya gelmekle olur tek başına olmaz. Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum bizi üzüyor. Kimse endişeye kapılmasın. Doğruları üst üste koyduğumuz sürece yanlışları en aza indirdiğimiz sürece bu marka ayağa kalkacaktır. Yeni bir statla yeni bir sezona giriyoruz. UEFA kriterlerine göre Trabzonspor'un 65-70 milyonluk bütçesi olması gerekiyor. Ama Trabzonspor'un elindeki oyuncu bütçemiz 110-120 milyon civarında. Bu bütçeyi önce 30 milyona indirmemiz gerekiyor, sonrasında 65 Milyonluk bütçede futbolcu almamız gerekecek.  Zor olduğunu biliyoruz ama zoru başaracağız.

Gönül isterdi ki biz de Beşiktaş gibi olalım ama olsun. Onlar da 3-4 yıl önce bizim durumumuzdaydılar. Biz de çalışacağız ve Trabzonspor'u en üst seviyeye çıkartmak için gecesi ile gündüzü ile var gücümüzle açık nokta bırakmadan Trabzonspor için çalışıyoruz, bize güvenin. Sabah kalkıyoruz Trabzonspor, gece yatıyoruz Trabzonspor. Elbette ki böyle de olması gerekiyor. Gençliğin güvendiği taraftarın sevdiği Trabzonspor’u oluşturmak için bunu birlikte yapacağız. Bunu sırt sırta vererek el ele vererek bunu başaracağız.”

Muharrem Usta ve beraberinde gelenler başka bir programa katılmak üzere konuşması biter bitmez mekândan ayrılırken, İbrahim Hacıosmanoğlu da dâhil diğer misafirler kalıp sohbet ettiler.

 

 

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Muharrem Usta İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg