Başkan Balta kolları sıvadı

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükliman Bölgesi’nde görev yapan basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Başkan Balta kolları sıvadı
Başkan Balta kolları sıvadı Admin
Advert

AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu’nun da katıldığı iftar yemeği sonrası Başkan Muhammet Balta, basın mensuplarının başta trafik, park yasağı, otopark ve genel çalışmalarla ilgili sorularını cevaplandırdı. Başkan Balta, “Özellikle park yasağı ve tek yönle ilgili uzun zamandır planladığımız, bu konu ile ilgili görüşmelerini yürüttüğümüz ve kararlarını aldığımız bir uygulamayı 10 Haziran 2016 tarihi itibarıyla yürürlüğe koyduk. Bu uygulamadan aracı olan olmayan vatandaşlarımızın ciddi bir şekilde memnun olması bizi de mutlu etti. Gerçekten sokaklarda çok ciddi bir şekilde rahatlama oldu. Vatandaşımız da bu uygulamadan son derece memnun.” dedi.

FOLDERESİ PROJESİ ÜÇ AYDA BİTECEK

Folderesi Projesi’nin 3 ay içerisinde bitirilmesini planladıklarını dile getiren Başkan Balta, “Parkımız ihale aşamasında. Bölünmüş yol ihalesi devam ediyor. TİSKİ kanalıyla yürüyen Hacıköy, Kirazlık, Aydoğdu İçme Suyu ve Hacıköy ve Hürriyet Mahallesi’nde kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yine yaklaşık 3 milyon 500 bin lira civarındaki betonlama çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir Belediyesinin 2,5 milyon lira civarında betonlama ihalesi var. Yine Büyükşehir’in 10 bin ton civarında asfalt planlaması yapıldı. Okul yollarıyla ilgili parke çalışmalarımız planlanıyor. Çocuk oyun parklarımızın bir kısmını yeniledik. Köyden dönüşen 3 mahallemizden istek var. Onlara da oyun parkı yapacağız. Bütün bunları imkânları zorlayarak yapıyoruz. Vatandaşımızın daha yaşanır bir kentte yaşaması adına ne gerekiyorsa yapma gayreti içerisindeyiz. Bizim bir VakfıkebirTonya arası Folderesi Islah Çalışması Projesi vardı. Bunun aynı zamanda Kalınçam Vadisi’nin ikinci Uzungöl olması alternatifiyle ilgili 85 milyon liralık bir projenin 35 milyon liralık kısmı Vakfıkebir şehir geçişiyle alakalıdır. Yenicami’den dinamo dediğimiz alana kadar hazırlanan proje ihaleye çıkacak. Her yağmurda yüreğimiz ağzımıza geliyor acaba ne olacak diye. Su bizi basacak mı diye. Ciddi bir maliyeti olan bir proje ancak Vakfıkebir’in geleceğini kurtaracak bir proje. Bu konuda vekillerimize, Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na Vakfıkebir ve Tonya adına teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl ihaleye çıkar, yeni sezonda da bu işe kazma vurulur.” Diye konuştu.

SAHİLLE İLGİLİ CİDDİ BİR BEKLENTİ VAR

Başkan Balta sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle sahil ile alakalı ciddi bir beklenti var. Burada doğal sit alanı hazırlayacağımız projeler için önümüzde bir engel teşkil ediyor. Şu an sahil bandında otel, düğün salonu, mevcut belediye binası ile ilgili hukuki problemlerimiz var. Bunlar kıyı kenar çizgisine takıldılar. Bunları yasal hâle getirmek için ciddi bir uğraş veriyoruz. Dolgu alanları ile ilgili planlarımızın hukuki çözümü ile uğraşıyoruz. Dolgu imar planı yapılmamış. Dolgular resmiyette görünüyor ancak planı yok. Biz planı hazırlama ve onaylatma aşamasındayız. Yalıköy Dolgu İmar Planı’nı Yalıköy Belediye Başkanımız benden önce başlatmıştı. Şu an tamamlandı, onaylandı. O alanı düzenleyerek Vakfıkebir’e kazandıracağız. İlçemizde merak edilen bir diğer konu ise 112 acil istasyon binası. Bu bina Sağlık Bakanlığı tarafından teslim alınmış bir bina değil. Bizim yapılan yer Belediye’nin uhdesinde olan bir yer değil. Dolgu İmar Planı olan bir yer değil. Onu da Dolgu İmar Planı’nda orayı sağlık alanı olarak göstereceğiz, arkasına helikopter pisti yaparak sorunu çözeceğiz.”

Günebakış - Hasan BAHADIR

Muhammet Balta Vakfıkebir Belediye Başkanı Folderesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg