Kerem'in tek hayali yürümek

Tek hayali yürüyebilmek olan Kerem, bunun için Küba'dan getirilen fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışıyor.

Kerem'in tek hayali yürümek
Kerem'in tek hayali yürümek Admin
Advert

Trabzon'da "serebral palsi" hastası 11 yaşındaki Kerem Akgün, fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışarak, yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Beyin ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyerek vücudun hareket ve duruşunda kalıcı eşgüdüm bozukluğuna yol açan serebral palsi hastası Kerem, yürüyebilmek ve rahat hareket edebilmek için mücadele veriyor. Kerem'in, ailesi ile çevresindekilerin desteğiyle Trabzon'da başlatılan tedavisi, Ankara ve İstanbul'un ardından Küba'da devam etti. Babasıyla yaklaşık 2 ay Küba'da kalan Kerem, buradaki tedavisinin ardından Trabzon'a döndü. Kerem, şimdi Küba'dan getirtilen fizyoterapist eşliğinde günde 5 saat çalışarak, yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor.

Kerem Akgün, yaptığı açıklamada, ailesinin ve çevresindekilerin kendisine çok destek olduğunu söyledi. Anne ve babasına ayağa kalkmak için söz verdiğini anlatan Akgün, "Küba'dan gelen hocamla aram çok iyi. Çalışmakta zorlanıyorum ama keyif de alıyorum. Hareketleri severek ve isteyerek yapıyorum." dedi. Evde fazla durmadığını belirten Akgün, "Babamla sürekli dışarıdayız. Günlerim eğlenceli ve maceralı geçiyor. Babamla aram çok iyi. Beraber dağa, balığa gidiyoruz ve eğleniyoruz. Annemi de ablamı da çok seviyorum." diye konuştu. Sürekli hareket hâlinde olduğunu dile getiren Akgün, "Yürümeyi ve araba kullanmayı çok istiyorum. Yürüyünce ilk araba kullanmayı öğreneceğim." ifadelerini kullandı.

KEREM SÖZ VERDİ VE YAKIN ZAMANDA YÜRÜYECEK

Baba Selim Akgün de 6 aylıkken serebral palsi hastası olduğunu öğrendikleri oğlunun tedavisi için 11 yıldır mücadele ettiklerini bildirdi. Tedavi için Trabzon, Ankara ve İstanbul dışında Küba'ya gittiklerini vurgulayan Akgün, şöyle devam etti: "Konuyla ilgili araştırmalar yaptım ve arkadaşlarımın da vasıtasıyla Küba'ya gittik. Yaklaşık 2 ay Küba'da kaldık, yoğun bir terapi dönemi geçirdik. Orada terapist İbrahim Bauza ile tanıştık. Kerem'i çok sevdi ve bizi kırmayarak Trabzon'a kadar geldi. Bir yıl kadar buradalar. Her gün sabahtan akşama kadar Kerem ile çalışacaklar. Kerem bize söz verdi ve yakın zamanda yürüyecek." Küba'daki tedavinin çok etkili olduğunu anlatan Akgün, "Trabzon'da da yoğun bir çalışma dönemi geçireceğiz. Kerem'in şu anda kasları bayağı güçlendi. Ellerinin kasılması azaldı ve dik durması düzeldi. Ayakta güzel duruyor ve adım atıyor. Böyle devam ederse kısa zamanda ayağa kalkacağına inanıyoruz." dedi. Kerem'in evde özel eğitim aldığını da belirten Akgün, şunları kaydetti: "Okul problemi oldu, o nedenle eve özel öğretmen geliyor. Okumayı öğrendi, yazmada problem var ama onu da yoğun terapiden sonra başaracağız. Küba'da İspanyolcayı çat pat öğrendi. Hocasıyla İngilizce anlaşıyor. O nedenle evde Türkçe konuşmayı yasakladık. İngilizce ve İspanyolca konuşuyoruz. Böylece yabancı dil olayını da inşallah çözeceğiz. En büyük hayalim oğlumun ayağa kalması, tek başına kendi işlerini görebilmesidir. Bizim gibi ailelerin tek düşüncesi, bizden sonra ne olacağıdır. Kendi işlerini görebileceği kadar ayağa kalkıp birkaç adım atması bizim için büyük başarıdır." Bu tarz hastaların durmadan, çok çalışması gerektiğine işaret eden Akgün, "Kerem çok aktif bir çocuk. Sürekli dağda, bayırda, balıktayız. O nedenle hasta olduğunun bile farkında değil. Çünkü evde hiç durmadı. Boş kalan zamanlarını kendimize ait pastanemizde geçirir. Turistlerle diyalog kurar, yaşına rağmen çevresi çok geniştir. Cuma günleri de pastanede canlı müzik yapılır, orada da grubun elemanıdır. O nedenle gayretlerimizin karşılığını alacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

KEREM'DE ÇOK BÜYÜK İLERLEME OLDU

İbrahim Bauza ise Küba'da 11 yıldır fizyoterapistlik yaptığı söyledi. Kerem ile 2 ay önce tanıştıklarını bildiren Bauza, "Küba'da büyük bir rehabilitasyon merkezi var. Orada masaj, yüzme, ayakta durmak gibi bir sürü şeyler yapıldığı için Kerem'de çok büyük ilerleme oldu. Bu süreçte onunla çok yakındım. Küba'da her dakika birlikte olduğumuz için şimdi de buradayım. Onları ailem olarak görüyorum." dedi. Kerem'de çok büyük ilerleme olduğunu vurgulayan Bauza, "Daha ileriye gideceğimize inanıyorum. Kerem çok yetenekli, aktif ve istekli bir çocuk. Sürekli kendini geliştiriyor. Çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Tek başıma çalışmıyorum. Biz bir aile olarak, birlikte çalışıyoruz. Hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Trabzon Kerem Akgün Serebral Palsi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg