Bülent Bektaşoğlu AKSA'nın peşinde

TBMM’de enerji piyasası görüşülürken söz alan Bektaşoğlu, AKSA’nın kesintisiz elektrik hizmeti veremediğini belirterek; Bakan Albayrak’tan Giresun’un enerji alt yapısının değiştirilmesini istedi

Bülent Bektaşoğlu AKSA'nın peşinde
Bülent Bektaşoğlu AKSA'nın peşinde Admin
Advert

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’un enerji iletim ve dağıtım hatlarının 35-40 yıldır yenilenmediğine dikkat çekerek, Enerji Bakanı Berat Albayrak’a “ilimize bu yönde ne zaman ve ne kadar yatırım yapacaksınız” diye sordu.

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında söz alan Bektaşoğlu, Giresun genelinde yıllardır ve bugünlerde özellikle Tirebolu ilçemize bağlı yerleşim yerlerinde yaşanan arıza kaynaklı enerji kesintileri olduğuna dikkat çekti. CHP Tirebolu İlçe Başkanı Vehbi Güven’den aldığı bilgiyi aktaran Milletvekili Bektaşoğlu, ilçede 15 dolayında köydeki arızaların giderilmediğini, köylülerin imza toplayarak AKSA’ya başvuruda bulunduklarını belirtti.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu’nun TBMM tutanaklarına yansıyan konuşması şu şekilde:

Bülent Yener Bektaşoğlu (Giresun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sorum Enerji Bakanımıza. Defalarca gündeme getirdiğim hâlde sorun olduğu gibi duruyor. Çoruh Aksa Şirketi Giresun'da kesintisiz elektrik hizmetini yerine getirememektedir. Çünkü bu şirketin tek yaptığı fatura tahsilatıdır. Özelleştirme sözleşmesinde, enerji nakil ve iletim hatlarının projeli yatırımlarla yenilenme yükümlülüğü olmasına rağmen bunu maalesef yapmamaktadır. Dolayısıyla, Giresun'un pek çok yerinde otuz beş kırk yıllık, miadı dolmuş sistemle enerji verilmekte ve bu nedenle, kent merkezi başta olmak üzere ilçe ve kırsal yerleşimlerde sık sık, bazen günlerce halkımız karanlıkta kalmaktadır. Arızaya anında müdahale ekibinin imkân ve kabiliyeti yetersizdir. Köylülerimiz arızayı kendisi gideriyor maalesef.

Örneğin, vatandaşlara bildirdik, kuruma binlerce imzalı dilekçe verdiler, şu an dilekçeler elimde. Tirebolu'nun Kovanpınar, Yukarıortacami, Belen gibi 15'e yakın köyünde enerji kesintisi maalesef devam etmektedir. Bu sorunun kökten giderilmesi için, Giresun'un enerji altyapısını güçlendirmek için 2016 yılında hangi projeleri, ödenekli yatırımları yapmayı düşünmektesiniz? Merakla bekliyoruz.
Teşekkür ederim. .

Giresun sahipsiz değil

Giresun’un sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğini söyleyen Bektaşoğlu, “il-ilçe örgütlerimizin, halkımızın, muhtarlarımızın, basınımızın STK ve diğer kuruluşlarımızın tarafıma aktardığı bilgi ve belgeleri değerlendirerek TBMM gündemine, ilgili bakanlıklara aktarıyorum. Aynı duyarlılığı iktidar partisi milletvekillerinin de göstermesi gerekiyor. Giresun sahipsiz değil, sadece sahipsiz bırakanlar ve sahipsiz zannedenler var” diye konuştu.

 
 

Bülent Bektaşoğlu Giresun Tirebolu AKSA
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg