Mahkeme İtirazı Reddetti

Trabzonspor Olağan Kongresi’nde yeni üyelerin oy kullanmasını reddeden mahkemeye itiraz edildi. Yapılan itirazı mahkeme reddetti. Böylece kongrede 9 bin 997 kişinin oy kullanma hakkı olduğu ortaya çıktı.

Mahkeme İtirazı Reddetti
Mahkeme İtirazı Reddetti Admin
Advert

MAHKEME KARAR VERDİ

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, 5-6 Aralık tarihinde yapılacak olan olağan kongrenin 3 kişilik bir heyet tarafından yapılmasını talep ederek, yönetim kurulunun yeni yaptığı üyelerin de adının yer aldığı 11 bin 275 kişiden oluşan hazirun listesine itiraz etti. Ören'in 25 Kasım tarihinde yaptığı itirazı değerlendiren 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mustafa Karabina talebi kabul etti.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mustafa Karabina’nın verdiği karara Coşkun Çakıroğlu avukatı Raife Özkan Türker aracılığıyla itiraz etti. Avukat Raife Özkan Türker’in talebi doğrultusunda duruşmalı görülen davada, taraflar son savunmalarını yaptı. Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, verilen kararın yasa ve tüzüğe uygun olduğunu ileri sürdü. Ören, “ Dernek üyeleri tüzüğü uymakla mükelleftir. Mahkemenin kararı yasa ve tüzüğü uygundur. Son yıllarda çıkarılan AB uyum yasalarında da dernekler tüzüğe bırakılmıştır. Tüzük hükümleri değiştirilinceye kadar uygulanması gerekir” dedi.

ÖREN AVUKATA CEVAP VERDİ

Coşkun Çakıroğlu’nun vekili Avukat Raife Özkan Türkerise savunmasını Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının tüzüğünü örnek göstererek yaptı. Türker, “Müvekkilimin yükümlülüklerini yerine getirdiğinden genel kurula katılma hakkı bulunması gerekir. Fenerbahçe ve Galatasaray Kulübü yasaya aykırı olan tüzüklerinde gerekli değişikliğe giderek, yasaya aykırılıkları giderilmiştir” dedi. Bu savunma üzerine tekrar söz alan Ören, “Dernek tüzüğü yasaya aykırı ise de herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir” dedi.

MAHKEME SON KARARINI VERDİ

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı Hakim Mustafa Karabina, kararın şartlarında herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek talebin reddine karar verdi. Hakim Karabina, genel kurulda oy kullanacaklar için son kararına vermiş oldu.

Kaynak: günebakış - Enis YILDIRIM

Trabzonspor Mahkeme İtiraz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg