Şalpazarı Eğitim Derneği'nden kültür ve nostalji şöleni

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin organize ettiği Şehit Alper Al 5. Çocuk ve Gençlik Festivali’nin Açık Hava Kültür Şenliği bölümü Alibeyköy Baraj Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Etkinlik bir kültür ve nostalji şölenine sahne olurken, davetliler keyifli anlar yaşadılar.

Şalpazarı Eğitim Derneği'nden kültür ve nostalji şöleni
Şalpazarı Eğitim Derneği'nden kültür ve nostalji şöleni Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Tecrübeli sunucu-organizatör Necati Selvitop ile Şalpazarı Üniversiteliler Platformu üyesi Kader Öztürk’ün birlikte sundukları organizasyon Kur’an ve dua ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi ve (kısa adıyla) Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, yönetim kuruluyla birlikte sahneye davet edilerek konuşmasını yaptı.

Keskin, konuşmasına “Bu etkinliğimizi kısa süre önce şehit verdiğimiz Alper Al’a ithafen yapıyoruz.” diye başlayarak geleneksel hale gelmiş olan Çocuk ve Gençlik Festivali hakkında kısaca bilgi verdi. Daha sonra günün programı hakkında açıklamalar yaptı. “Biraz sonra temsili olarak Otçu Yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu sadece bir eğlence faaliyeti değildir, sosyal bir hadisedir. Enstrümanı da kemençedir. Şehitlerimizin olduğu bir dönemde zaten eğlenmek amaçlı toplanmadığımızın bilinmesini isteriz. Biz Şalpazarlılar ve Trabzonlular olarak her zaman devletimizin ve milletimizin bütünlüğü konusunda hassasiyetini ve bağlılığını göstermiş olan insanlarız” diye özetlenebilecek sözlerle konuşmasını bitirdi.

Hasan Keskin’den sonra Şal-Fed Başkanı Semih Durmuş, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, Şalpazarıspor Başkanı Cevat Özdemir ve protokol misafirlerinden bazıları selamlama konuşması yaptılar.

Folklor ekiplerinin gösterilerinden sonra temsili olarak geleneksel Otçu Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş esnasında tarla bellemek, kolçak atmak, çayır biçmek gibi yöresel hayatın geçmişte kalmış bazı unsurları canlandırıldı.

Bu etkinliklerin ardından misafirlere keşkek, bişi, sırgan gibi yöresel yemeklerin de bulunduğu bir menü ikram edilerek topluca yemek yenildi. Festivalin 2. Günü etkinlikleri daha sonra piknik ve sohbetle devam etti.

Şalpazarı’ndan gelen kafile, akşam saatlerinde Çanakkale’ye hareket etti. Kafile, bugün yine akşam saatlerinde Çanakkale’den döndükten sonra Şalpazarı’na uğurlanacak.

Alibeyköy Baraj Tesisleri’ndeki etkinliklere Sultangazi Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Birinci, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, Maçka Dernekler Federasyonu Başkanı Veysel Birinci, Şal-Fed Başkanı Semih Durmuş, yardımcısı Erol Yanık, Şal-Fed eski başkanı Köksal Durmuş, bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri ve daha çok sayıda STK temsilcisi aileleriyle birlikte katıldılar.

Şalpazarı Eğitim Derneği Hasan Keskin Şalfed Muzaffer Bayraktar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg