Yeni kabine Trabzon ve Giresun’da sevinçle karşılandı

Açıklanan kabine listesi Trabzon ve Giresun'da bayram havası estirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptıkları açıklamalarla memnuniyetlerini dile getirdi.

Yeni kabine Trabzon ve Giresun’da sevinçle karşılandı
Yeni kabine Trabzon ve Giresun’da sevinçle karşılandı Admin
Advert

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurma görevi verilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine listesinin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Genç, açıklanan yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun görevine devam etmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. AK Parti davasında makamların ya da görevlerin önemli olmadığını; önemli olanın görev ve makam ne olursa olsun AK Parti ruhuna hizmet etmek olduğunu belirten Başkan Genç, "AK Parti'de her milletvekili bakanlık görevini üstlenebilecek yetenek, tecrübe ve donanıma sahiptir. Bundan en ufak bir şüphemiz dahi yoktur. AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Süleyman Soylu, en çalışkan ve başarılı bakanlarımızdan bir tanesidir. Bu başarının devam etmesi için Bakan Soylu'nun koltuğunu koruması çok büyük bir önem arz ediyor. AK Parti, ilk günkü gibi heyecanla, birlik, dirlik ve kardeşlik içinde milletimize hizmet etmeye devam edecektir. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin yegâne adresi AK Parti'dir. AK Parti var oldukça, 81 vilayetin kardeşliği var olacak. AK Parti mensupları memleketin birliğini, dirliğini tehdit edecek güçler karşısında dimdik ayakta duracaktır. Bu görevler nihayet bir bayrak değişimidir, hiçbirimiz bâki değiliz. Ama bu davaya hizmet ederek hem millet nezdinde hem de İslâm dünyasında çok önemli görevler ifa edebiliriz. AK Parti neferleri nesilden nesile bu bayrağı taşıyacak, bizlerden sonra bu bayrağı alıp daha ileri uçlara götürecek. AK Parti'nin neferleri olarak hepimizin görevi daha demokratik ve daha özgürlükçü Türkiye’yi tesis etmektir. Bu vesileyle bakanlık görevine getirilen her bir kabine üyemizi tebrik ediyor, yeni görevlerinde onlara başarılar diliyorum. Allah, yolumuzu ve bahtımızı açık etsin." ifadelerine yer verdi.

CANİKLİ'NİN MEMLEKETİNDE SEVİNÇ

AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin 65. hükûmetin Bakanlar Kurulunda "Başbakan Yardımcısı" olarak yer alması memleketi Giresun'da sevinçle karşılandı.

KERİM AKSU BİLDİRİ YAYINLADI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin, 65. hükûmetin Bakanlar Kurulunda Başbakan Yardımcısı olarak yer almasının kente gelen yatırımları artıracağına inandığını belirtti. Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, Canikli'nin yeni hükûmette görev almasının Giresun için önemli gelişme olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "AK Parti Giresun Milletvekili Canikli'nin 65. hükûmetin Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı olarak yer almasının Giresun'a gelen yatırımları artıracağına inanıyorum. Canikli'nin Bakanlığı döneminde ifade ettiğimiz gibi yeni dönemde de Giresun'a yapılacak her türlü yatırımda, hizmette belediye olarak kendisine gereken desteği sağlayacağız. Giresun'a yapılacak yatırımların, çakılacak bir çivinin bu ilin geleceğine yapıldığını düşünüyoruz. Siyasetin amacı da hizmet üretmektir. Giresun'un ihmal edilmiş sorunlarına Sayın Canikli'nin el atmasını bekliyoruz. Belediye olarak bize düşen konularda işbirliği ve desteğe hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Kendisine Başbakan Yardımcılığı görevinde başarılar diliyorum."

 

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu yaptığı açıklamada Nurettin Canikli'nin Başbakan Yardımcısı olması kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bir süredir Canikli'nin kabinede yer alması beklentisi içerisinde olduklarını ifade eden Yanıkoğlu "Çok güzel oldu, ülkemiz için, Giresun için güzel oldu. Gurur duyuyoruz." dedi. Yakınoğlu, Canikli'nin kabinede yer almasının kente yapılacak yatırımlar için olumlu bir etki yaratacağını düşündüklerini dile getirerek şunları kaydetti: "Projelerimizin hız kazanmasında fayda olur, ilimiz ticaretindeki ilgili bakanlıklarda koordineyi daha çabuk sağlayacağımız için sivil toplum kuruluşları olsun, kamu, kurum ve kuruluşları olsun, ilgili bakanlıklara fikirlerini iletmede kolaylık sağlayacaktır. Nurettin Canikli'nin bakan olması faydaları sağlamakla bitmez, koordineyi sağlar, etkinliğisağlar,süreyi kısaltır. Giresun artık maratona çıkmış gibi olur. Giresun'un prestijini de artıracaktır."

BUGÜN GİRESUN İÇİN BİR BAYRAM GÜNÜDÜR

Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan ise Giresunlular olarak son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Bugün Giresun için bir bayram günüdür. Giresun için Sayın Başbakan Yardımcımızın sonuna kadar yanında ve hizmetinde olacağız." diye konuştu. Canikli'nin Başbakan Yardımcısı olmasının kentte bir sinerji yaratacağına dikkati çeken Ayhan, "Esnaf olarak da Giresun ile ilgili yapılacak yatırımların hızlanacağını, Giresun'a gelecek mali desteklerin daha hızlı geleceğini, bunu da esnaf ve sanatkara yansıyarak piyasayı hareketlendireceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

GİRESUN’UN GÜCÜNE GÜÇ, PRESTİJİNE PRESTİJ KATMIŞTIR

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da Giresun’un tarihinde ilk kez Başbakan Yardımcılığı ile taçlandırıldığını ifade ederek, Nurettin Canikli’nin bu görevin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Canikli’nin Giresun için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Karan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dönemlerinde ilimize kazandırdığı yatırım ve hizmetler ortada, yeni dönemde bu hizmetler artarak devam edecektir. Canikli’nin Başbakan Yardımcısı olması Giresun’un gücüne güç, prestijine prestij katmıştır. Giresun’un gözü aydın. Giresun tarihinde ilk kez başbakan yardımcılığı görevine layık görülmüştür." dedi.

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ ise Nurettin Canikli'nin Giresun için çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yaptıkları ortada, inşallah bundan sonra hem memleketimiz için hem Türkiye için hayırlı olur. Ben çok büyük hizmetler yapacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Trabzon Giresun Ak Parti Hükümet Süleyman Soylu Nurettin Canikli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg