40 yıl önce bugün

40 yıl önce bugün ne olmuştu? Yani 23 Mayıs 1976’da? Ne yazık ki Trabzonsporluların ezici çoğunluğu bu sorunun cevabını bilmemektedir.

40 yıl önce bugün
40 yıl önce bugün Admin
Advert

Hani hep dile getirdiğimiz, övündüğümüz bir olay var ya… İstanbul’u dize getirdik, Anadolu ihtilali yaptık… İşte bu tarih, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi şampiyonluğunun ilk kez İstanbul dışına çıktığı tarihtir. Trabzonspor'un ligin bitmesine bir hafta kala, İzmir Alsancak Stadı’nda Göztepe ile berabere kalarak şampiyonluğunu matematik olarak ilan ettiği gün…

Bu ihtilali dilimizden düşürmeyiz de, tarihini neden hatırlamayız? Hadi kutlamayı geçtik…

Kulüp, resmi siteden değil ama resmi twitter hesabından bir kutlama mesajı yayınladı. Hiç yeterli değil tabii, ancak yine de önemli bir adımdır. Gelecek yıllarda buna Trabzonspor’un sivil dinamikleri de katılmalı, ayrıca kulüp gelecek yıl görkemli törenler düzenlemelidir.

Trabzonspor’un tek gündemi ve problemi, iyi bir kadro kurup şampiyon olmaya çalışmak değildir ve olmamalıdır. Bu bir şekilde başarılsa bile problemler bitmeyecek, belki şampiyonluğun gözleri kamaştırmasından dolayı problemler iyice görülmez hale gelecektir.

Bu camianın, kurumsal bir yapı oluşturacak enerjisi ve potansiyeli vardır. Tez elden çalışmalar başlamalıdır. İlk el atılması gereken şey de geçmiş ve gelecek tasavvuru oluşturmaktır. Bu, tahmin edilenden de daha fazla getirileri olacak bir hamledir.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor İlk şampiyonluk Anadolu ihtilali
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg