ÇAYKUR ehliyetsiz kadrolarca yönetiliyor!

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇAYKUR ehliyetsiz kadrolarca yönetiliyor!
ÇAYKUR ehliyetsiz kadrolarca yönetiliyor! Admin
Advert

ÇAYKUR’un çay alma politikasını eleştiren Rakıcı, Rize'de 6 fabrikanın henüz imalata geçmediğini belirterek, "ÇAYKUR ehliyetsiz kadrolarla yönetilmektedir. Fabrika yüzü görmeyen genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve işleri sadece sendika değiştirtmek olan fabrika müdürleri tarafından yönetilmektedir. Bu acemilerin yönettiği ÇAYKUR tarihinde ilk kez 6 fabrika imalata geçemeden çay sezonunu açmıştır. 2013 yılında yetkilisendikanın grevini kırmak için 20 Nisan’da işçileri işe alan ÇAYKUR, 2016 yılında revizyon yapacak işçilerini dahi zamanında işe başlatmayarak fabrikalarını yetiştirememiştir." dedi.

ÇAYKUR SEÇİM HİLESİ YAPIYOR

2015 yılında 450 kg olan kotanın 2016 yılında 400 kiloya düşürülmesini seçim hilesi olarak değerlendiren Rakıcı, “ÇAYKUR’un günlük kapasitesinin 8.650 ton olduğunu belirterek ÇAYKUR 1.sürgünde 300 bin ton, 2.sürgünde 300 bin ton, 3.sürgünde 250 bin ton yani toplamda 850 bin ton yaş çay satın alacağını açıklayarak üreticiyi özel sektörün eline düşmekten kurtarmalıdır." dedi.

Çay sezonu başlamasına rağmen çayın fiyatının henüz belli olmamasın şaşırtıcı olduğunu belirten Rakıcı, "ÇAYKUR 12 kuruş olan destekleme primini 13 kuruş yaparak 1 kuruşluk zam yaparak üretici ile dalga mı geçiliyor? 1 kuruşluk zamlarla üretici özel sektörün insafına terk edilerek, kapalı kapılar ardında hazırlanmakta olan çay kanunu ile ÇAYKUR’un özelleştirilmesine hazırlık mı yapılıyor? ÇAYKUR yaş taban fiyatını derhal açıklamalı ve özel sektörün bu fiyatın altında çay almasını önlemelidir." dedi.

Çayı Rize'ye CHP'nin getirdiğini söyleyen Rakıcı, "Zamanında narenciye bahçeleri sökülüp devlet teşviki ile çay bahçeleri yaptırılmıştır. Bunun için devlet çay üreticisini mağdur etmemek zorundadır. CHP var olduğu sürece çayın ve çay üreticisinin hakkını sonuna kadar savunacaktır." dedi.

Günebakış

Rize CHP Mesut Rakıcı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg