Maçka ve Çaykara'ya Ses Verin!

TESOB Başkanı Metin Kara Trabzon’un iki kilit ilçesinde acil çözüm istedi.

Maçka ve Çaykara'ya Ses Verin!
Maçka ve Çaykara'ya Ses Verin! Admin
Advert

Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara Trabzon’un turizm ve ekonomisi açısından kilit iki ilçesi olan Çaykara ve Maçka’da esnafın yaşadığı sorunların çözümü için ilgili kurumları göreve davet etti. Başkan Kara Çaykara’da yaşanan ihaleler sorunun onlarca esnafı mağdur ettiğini belirtirken Maçka’da ise Sümela Manastırının restore edilmemesinden dolayı turizm sektöründeki işletmelerin ciddi kriz yaşadığını ve adeta iflasın eşiğinde olduklarını belirtti.

UZUNGÖL’Ü ZATEN DELİK DEŞİK ETTİK!

Uzungöl’ün Doğu Kıyısı Park alanının birinci ve ikinci kısım olarak ayrı-ayrı ihale edilmesinin esnafı perişan ettiğini belirten başkan Kara “İhaleler burada haksız rekabete yol açar. Dünyaca ünlü bir turizm cennet bölgesi Uzungöl’ün her yeri rant olarak görülmemeli. Zaten bilinçsiz bir yapılaşma yüzünden adeta delik-deşik ettiğimiz Uzungöl’ü şimdi de ticari kazanç uğruna harcamayalım. Bu karardan bir an önce vazgeçilmeli” dedi.

Maçka’nın Trabzon turizminde önemli bir yeri ve değeri olduğunu belirten TESOB Başkanı Metin Kara şunları söyledi: “Tarihi zenginliklerimize ne yazık ki yeterli önemi veremiyoruz. Yerli ve yabancı turist sadece sizin doğanıza gelmiyor, onların en çok merak ettiği şeyin başında tarihi mekanlar var. Bunların başını ise Sumela Manastırı çekiyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği manastırın hala restore çalışması kapsamında olması ve bu yaz kapalı kalacak olması Maçka esnafını fena halde etkileyecek.”

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon TESOB Metin Kara Uzungöl
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg