Avukat Osman Erusta: Suçlu TFF'dir

Faaliyetlerini İstanbul'da sürdüren ORTAK DEĞER TRABZON PLATFORMU çok konuşulacak bir bildiriye imza attı. Platform Başkanı Avukat Osman Erusta imzasıyla çıkan bildiride, tüm sorumluluğu 17 yaşındaki bir çocuğa atmanın kolaycılık olduğu vurgulandı.

Avukat Osman Erusta: Suçlu TFF'dir
Avukat Osman Erusta: Suçlu TFF'dir Admin
Advert

Yaşananların 2011 ile doğrudan ilgisinin olduğu açıklanırken, bütün sorumluluğun bir çocuğa yüklenmesi eleştirildi. İşte o bildirinin tamamı  

Ülkemizin iki güzide futbol kulübü olan Trabzonspor Futbol Kulübü ile Fenerbahçe Futbol Kulüpleri arasında geçekleşen futbol müsabakasında yaşanan, maçın dördüncü hakemine yönelik 17 yaşındaki bir çocuk taraftarın istenmeyen müessir fiilinin müsebbibi; Türk Futboluna yön veren iradedir. Saha içerisinde meydana gelen münferit olay, Trabzon şehrine, Trabzonspor Futbol Kulübüne mal edilemez. Bu olayın asıl sorumluları, 2011 yılında Trabzonspor’un haklı şampiyonluğunu elinden alan ve ülke futbolunu çıkmaza sürükleyen TFF’dir. 2011 yılında UEFA tarafından, Fenerbahçe Futbol Kulübü şike yaptığı gerekçesiyle, şampiyonlar ligi müsabakalarına alınmayarak, Avrupa kupalarından men edilmiştir.

Buna mukabil, UEFA şampiyonlar ligine direkt katılım hakkı, Türkiye Süper ligi şampiyon kulübüne ait olduğundan, UEFA Trabzonspor futbol kulübünü direkt UEFA şampiyonlar ligine almıştır.

Trabzonspor’un haklı şampiyonluğu, UEFA tarafından tescil edilmişken, TFF şikeyi kabul edip, şike sahaya yansımamıştır diyecek kadar cüretkar davranarak, Fenerbahçe Spor Kulübünün şampiyonluğunu birtakım kaygı ve endişelerden ötürü tescilleyerek, haklının değil güçlünün yanında yer almış, beşeri adaletini ilahi adalete tercih etmiştir. 2015-2016 sezonunda Trabzonspor Futbol Kulübü’nün özellikle hakem hataları nedeniyle yaşamış olduğu haksız muameleler; TFF, MHK tarafından bizzat kabul edilmesine rağmen, bu güne kadar, olaya sebebiyet verenler hakkında bir soruşturma dahi açılmamıştır.  TFF ve MHK basit açıklamalardan öteye gidememiş, olumsuzluklara pansuman tedbirler dahi uygulayamamıştır. Yaşanılan tüm bu olumsuz süreçlere çözüm üretip ülke futbolunu temiz toplum adına benimseyen bir TFF’nin olmaması nedeniyle;  

17 yaşındaki bir çocuk taraftarın ceza yargısındaki sıfatı: “suça sürüklenen çocuk olmasına rağmen”, “terörist” olarak ilan edilmiş, bu menfur tabir Trabzonspor seyircisi ve arka planda Trabzon halkı için bilinçli olarak kullanılmıştır. Bu nefret söylemini Trabzonspor’a ve Trabzon halkına karşı kullananların gözlerine perde inmiş, yürekleri taşlaşmış veya Türk futbolundaki geçmişteki yaşanmışlıklardan haberleri yoktur. Ülkemizde, kardeşlik, birlik ve beraberliği her daim ön plana çıkartan Trabzon halkı ve Trabzonspor taraftarının, bu tür tahriklere kapılmayacağından, her zaman sağduyulu hareket edeceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın.   Türkiye Cumhuriyeti’nde ülke değerleriyle bağdaşmayan hiçbir yapıya ve oluşuma geçit vermeyen şehrin adıdır Trabzon.

Trabzon halkının, Trabzonspor taraftarının mertliklerinin, vatanperverliklerinin herkes farkındadır. Hiçbir irade, Trabzon şehrine, Trabzonspor taraftarına terörist yaftasını vuramaz/vuramayacaktır. TFF ve MHK’nın, yönetilmekten, yönetmeyi bir türlü başaramamasının sonucu  patlak veren sürecin sorumlusu: Trabzon şehri ve Trabzonspor taraftarı olamaz.   Bir an evvel, Ülke futboluna yön verebilecek yeterliliği haiz, Futbola spor ve centilmenlik dışında hiçbir argümanı payanda yapmayacak, futbol kültürüne sahip, ahlaklı, erdemli, liyakat sahibi, gerçek anlamda demokrat, ülke değerlerini özümseyen, hakkaniyet ve nefaset sahibi, fanatiklik ve tarafgirlik sıfatlarından uzak, kendi acizliğini ve yetersizliğini, hiçbir oluşum ve gruptan beklentiyle bertaraf etme arzusu içinde olmayan, tüm kesimlere eşit mesafede olan, ayrıştırmaya gitmeyen; uzlaştırıcı ve bütünleştirici,
Türk Futboluna, evrensel ilkeler, fair play, spor ahlakı çerçevesinde değer katacak, dirayetli yöneticilerin ülke futbolunda aktif rol alması gerekmektedir.   Aksi takdirde, bu çıkmazlar olağan süreç haline gelmeye başlar ki böyle bir düzeni bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Trabzonspor taraftarının isyanı, yapılan çifte standart ve ayrıştırmaya yöneliktir. Göz göre göre yüzlerce kez haksız muamelelere maruz kalan Trabzonspor’dur. Ne yazık ki; gerçek manada bu takımı sahiplenen bir irade yoktur. Kulübün kendi iç çekişmelerinden rakipleri menfaat temini peşinde koşmaktadır. Bunun bilincinde olan Trabzonspor taraftar ve yönetici misyonuna sahip değerlerin kenetlenmesinin tam zamanıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                                                         

Ortak Değer Trabzon Platformu Adına BAŞKAN
Av. Osman ERUSTA
tarafsizbolge.com

Trabzonspor TFF Türkiye Futbol Federasyonu Av. Osman Erusta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg