Ücretsiz otopark atışması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde dün gündeme alınarak görüşülen Ayasofya, Yenimahalle ve Varlıbaş otoparkları için ücret tarifesi tartışmalara yol açtı

Ücretsiz otopark atışması
Ücretsiz otopark atışması Ömür İnce
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde dün gündeme alınarak görüşülen Ayasofya, Yenimahalle ve Varlıbaş otoparkları için ücret tarifesi tartışmalara yol açtı. Bazı meclis üyeleri kendilerinden ücret alınmaması için çalışma yapılmasını isterken, CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, bu otoparkların hukuki olmadığını ve mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. MHP’li Ali Sağır ise, meclis üyelerine ücretsiz otopark imkanı sağlanması noktasındaki tartışmalar sırasında, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Bey olmayınca burada karar alınamıyor mu?” diye sordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Ayasofya, Yenimahalle fuar alanı ve Varlıbaş otoparkı için tarifeleri gündeme getirdi. Gündem maddesi karşısında AKP’li, MHP’li ve CHP’li meclis üyeleri birlik olarak bu otoparklarda kendilerine tarife uygulanmamasını İstanbul, Samsun, İzmir gibi şehirlerde Meclis Üyelerine otoparkların ücretsiz olduğunu ifade etti. Bunun üzerine AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Sait Gürsoy, “Burada tarife belirliyoruz. Kanunen indirim ya da ücretsiz bir durum söz konusu değildir. Meclis üyeleri arkadaşlarımıza otopark konusunda yardımcı olmak isteriz ama Gelir Vergisi Kanunun vermiş olduğu sıkıntıdan dolayı bunu yapamıyoruz. Biz kanuna, nizama uygun geçirmek zorundayız” dedi.

İDDİA EDİYORUM ÜÇ İŞLETMENİN DE MALİYEDE KAYDI YOK

Gürsoy’un bu açıklamasına oldukça sinirlenen CHP’li Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem, “Bütçesi belli olmayan yatırımları performans planına işledik ama meclis üyesi 68 arkadaşı onure etmek anlamında ücretsiz otopark talebimize yasal değil diyorsunuz. Eğer burada yasallığı tartışacaksak o zaman bende şunu sorarım ‘Bu otoparklar yasal mıdır, değil midir?’ Bunlar imar planında otopark olarak gözüküyor mu? UKOME kararı var mıdır? Bu otoparklarla ilgili aldığımız karar ne kadar yasalsa bizim talebimiz de o kadar yasaldır. Bir yargı süreci söz konusu. İddia ediyorum Belediyenin çalıştırdığı üç işletmenin maliyede kaydı yok. Buraya ücret tarifesi getirilen iki otoparkında hukuki olmadığını yargı kararıyla ispat edeceğim” çıkışında bulundu.

BAŞKAN YOK ONDAN KARAR ALAMIYORUZ DERSENİZ ANLARIM

CHP’li Erdem’e destek veren MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır ise, “Benim arabam yok, ben bu otoparklardan istifade edemeyeceğim. Ama arkadaşlarımın taleplerine katılıyorum. Şunu söyleyebilirsiniz, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı şuan da burada yok onun için bir karar alamayız’ bunu anlarım. Ben sadece meclis üyelerinin değil 85 tane muhtarımızın da bu durumdan faydalanmasını isterim. Neleri gözden kaçırıyoruz? Lütfen Belediye Meclis Üyelerini bu kadar hafife almayalım. Bunları konuşmak bile yakışmıyor. Belediye Meclis Üyesinin ücretsiz girmesi talebine sessiz kalmanızı anlayamıyorum” diye konuştu.

ŞİFAHEN BİR LAFTIR DARLATMAYIN BENİ

MHP ve CHP’ye Ak Parti kanadından destek geldi ve Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Tonyalı, “Büyükşehir Belediye Başkanı bir talimat verse bizi mahkemeye mi verecekler? Bu kadar risklere imza atıyoruz, indir, kaldır yapıyoruz. Burada meclis üyelerini onure etmekten bahsediyoruz. Herkes aynı anda otoparka gitmiyor ya. Bu şifahen bir laftır. Darlatmayın beni” şeklinde sitemde bulundu. Tüm bu serzenişlerin üzerine meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı, “Belediye Meclis Üyelerinin bu otoparklara ücretsiz girmesi onlara itibar kazandırmaz. Buna bir şekilde çözüm bulanacaktır. Belediye Meclis Üyeleri hakikaten çok fedakar çalışmaktadır. Her şey yasayla birebir örtüşmüyor ama kamu adına bir şey yapılıyorsa da kimseyi asmazlar. Bu tarife 750 bin insanı ilgilendiriyor ama sizin dediğiniz durum buradaki 68 kişiyi ilgilendiriyor. İşte aradaki fark budur” diye cevap verdi. Gündem maddesi MHP ve CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyu vermesine karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

cahit erdem trabzons otopark
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg