Uzungöl'e seyir terası

Trabzon’daki turizm yatırımlarından sorumlu AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, turizmin gözde mekânlarından biri olan Uzungöl için gündeme taşıdığı seyir teraslarının yapılacağı iki ayrı noktada inceleme yaptı.

Uzungöl'e seyir terası
Uzungöl'e seyir terası Admin
Advert

Uzungöl’e seyir terası kazandırılması için çalışmaları başlatan Köseoğlu, “Türkiye’nin çeşitli gözde mekânlarında bu seyir terasları büyük ilgi görüyor. Uzungöl’e kazandıracağımız seyir teraslarının da büyük rağbet göreceğine inanıyorum” dedi.

Aynı zamanda Trabzon’daki turizm yatırım ve projelerinden sorumlu olan Milletvekili Köseoğlu, beraberinde Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Terzioğlu ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer ile birlikte Trabzon ve bölge turizminin gözbebeği Uzungöl'de mevcut ve yapılması planlanan ve fikir babası olduğu seyir teraslarına ait yerleri ve diğer projeleri yerinde inceledi.

Hem bölge için hem de Trabzon için turizmin çok önemli olduğunu belirten Köseoğlu, “Trabzon Uzungöl’üyle, Sümela’sıyla, Ayasofya’sıyla, Vazelon’uyla, yaylalarıyla ve daha sayabileceğimiz bir çok mekanlarıyla bir destinasyon merkezidir. Uzungöl en çok turist çeken gözde mekânlarımızdan birisi. Daha geçen günlerde Uzungöl’de turizm değerlendirme toplantısı yaptık. Neler yapılması gerekiyorsa Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu önderliğindeki çalıştayda bunları kararlaştırdık. Uzungöl’de değişik şeyler yapmak lazım. Yeni projeler üretmek lazım. Yeter ki proje olsun biz destek olmaya hazırız” dedi.

Daha önce Trabzon’da yapılan il koordinasyon toplantısında önerdiği seyir teraslarının projesinin Milli Parklar tarafından hazırlandığını belirten Köseoğlu, “Uzungöl, Trabzon’un incisidir. Şu anda biri Çaykara Belediyemiz tarafından diğeri de bir otel işletmecisi işadamımız tarafından olmak üzere iki teleferik projesi şu anda proje aşamasında. Bunların yanı sıra daha önce Trabzon İl Koordinasyon Kurulu’nda gündeme taşıdığımız seyir terasları da yapılacak. Milli Parklar seyir terasları için iki ayrı yer belirledi. Bugün bu seyir teraslarının yapılacağı 2 ayrı noktayı, Milli Parklar Bölge ve Şube Müdürlüğü yetkililerimizin de katılımıyla görmek istedik. Bu kadar muhteşem güzellikleri on binlerce insan görmeli. Burası dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır” şeklinde konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

 

Trabzon Ak Parti Ayşe Sula Köseoğlu Uzungöl Seyir Terası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg