Efsanelerden önemli açıklamalar

İstanbul Uni-TS, “Anadolu’yu ağırlıyoruz” projesi kapsamında Kütahya Uni-TS’den gelen arkadaşlarını ağırladı. Üsküdar’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda Trabzonspor’un efsane isimleri Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan ile Avukat Baykal Kazancıoğlu da hazır bulundu.

Efsanelerden önemli açıklamalar
Efsanelerden önemli açıklamalar Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Efsaneler gençlerle uzun süre sohbet ettiler. Kendi futbolculuk dönemlerinde çektikleri zorlukları, başarılarının sebeplerini anlatırken esprili üsluplarıyla keyifli anlar yaşattılar.

Büyük fedakârlıkla oynadık

Hüseyin Tok, “o dönemler bizi yönlendirecek, daha iyi eğitecek bilinçte kimse yoktu. Hem takım olarak hem de bireysel olarak daha başarılı olabilir, daha uzun süre oynayabilirdik. O zamanlar bir takımda uzun süre oynayınca kamuoyunda futbolcu yaşlandı anlayışı vardı. Bize de bırakmamız yönünde baskılar geldi. O baskılardan siz de etkileniyor ve gerçekten bırakmanız gerektiği hissine kapılıyorsunuz. 29 yaşında futbolu bıraktım. Bize o zamanlar başka takımlardan çok daha yüksek ücretlerle transfer teklifi geldiği halde gitmedik. Cüzi rakamlarla Trabzonspor’da oynamaya devam ettik. Aldığımız parayla o zaman Trabzon’da bir ev ya alınıyor ya alınamıyordu. Şimdi futbolcular çok yüksek paralar alıyorlar. Bizim için ‘Trabzonspor’u sömürüyorlar’ diyorlar. Bizim bir şey yaptığımız yok, zaten bizim o zamanki fedakârlığımız ve başarımız olmasaydı bugün Trabzonspor olur muydu” şeklinde özetlenebilecek ifadeler kullandı.

Şampiyonluğa çok asılmadık

Hüseyin Tok, az bilinen bir konuya da açıklık getirdi. 1976 ve 1977’deki iki şampiyonluktan sonra bir Avrupa maçında çıkan olaylardan dolayı Avrupa’ya bir yıl katılmama cezası aldıkları için 1978 senesinde şampiyonluğa çok asılmadıklarını, çünkü şampiyon oldukları takdirde Türkiye’nin Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil edilmeyecek olduğunu söyledi.

En iyi değil, en uyumlu kadro

Ali Kemal Denizci, “Bizim kadronun tamamı çok kaliteli ve üst düzey bir kadro değildi. Birkaç tane yıldız oyuncu vardı. Fakat bu diğer oyuncuların önemsiz ve değersiz olduğu anlamına gelmez. Onlar tamamlayıcı oyunculardı, aradaki uyum başarıyı getiriyordu. Yoksa bana göre 1996 kadrosu Trabzonspor’un sahip olduğu en iyi kadroydu. Fakat en iyi kadro her zaman en başarılı kadro olamıyor. Trabzonsporluluk ruhu olmazsa başarı da mümkün değildir.” Dedi. Denizci, daha sonra gençlere hitaben “Bu birlikteliğinizi bozmayın. Umudumuz sizlersiniz. Çünkü hem okumuş tahsilli insanlarsınız hem de Trabzonspor’u çıkarsız destekliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Takımda arkadaşlık olmazsa olmaz

Necati Özçağlayan da “bizim zamanımızda futbolcu olmak çok zordu, çünkü aileler şiddetle karşı çıkıyordu. Şimdiki gibi para da kazanılmıyordu. Babam da futbolcu olmamı değil, okumamı istiyordu. Bense futbolu çok seviyordum. Trabzonspor’a transfer olacağım söylentileri dolaşmaya başlayınca babam zor da olsa kabul etti. Ben diğer takım arkadaşlarım gibi çok üst düzey bir fizik kapasiteye sahip değildim, o yüzden özel hayatıma ve sağlığıma çok dikkat ediyordum. Öte yandan nasıl daha iyi oynarım, nasıl daha faydalı olurum diye hep düşünüyordum. Mesela rahmetli Kadir’le ben daha dünyada öyle bir şey yokken tandem oynuyorduk. Turgay’ın, Cemil’in kademesine girerdik. Takımda çok güzel bir arkadaşlık ortamı vardı. Her akşam birimizin evine misafirliğe giderdik. Maçlardan sonra oturup kağıt oynardık. Bu başarı için çok önemlidir” dedi.

Efsaneler, gençlerin davetinden çok memnun olduklarını ve çağırdıklarında her zaman seve seve geleceklerini ifade ettiler.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor Ali Kemal Denizci Hüseyin Tok Necati Özçağlayan İstanbul Uni-TS Kütahya Uni-TS
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg